L'ICL Manresa hi posa més energia que el Betis (91-86)

Els bagencs deixen escapar 23 punts a favor però acaben guanyant

L'ICL Manresa s'ha apuntat la tercera victòria de la temporada
L'ICL Manresa s'ha apuntat la tercera victòria de la temporada | J. Alberch
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 2:03h
Tothom se les prometia molt felices quan el marcador assenyalava un clar 43-20. Minut a minut, el Real Betis Energía Plus ha reaccionat. Fins i tot, els andalusos s'han avançat al minut 37 (79-80). Els jugadors manresans han tingut serenitat. Pere Tomàs, en el seu partit 250, ha estat excels. Els seus 20 punts, alguns en moments calents, han estat fonamentals. Tampoc cal oblidar l'aportació de Patrik Auda en el dia del seu retorn i Petar Aranitovic, que ha recuperat protagonisme. Abans de començar el partit, Bàsquet Manresa ha homenatjat Gerard Farrés pel seu tercer lloc al Dakar en categoria de motos. El president Jaume Arnau li ha entregat una samarreta del club amb el dorsal 8, el mateix que lluïa la seva moto.

Patrik Auda ha estat titular el dia que tornava. Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs i Xavi Rey han estat els seus acompanyants. Per part del Real Betis Energía Plus, Zan Tabak ha escollit Nicola Radicevic, Stranhinja Milosevic, Vojdan Stojanovski, Trent Lockett i Rasid Mahalbasic. Suggs ha avançat l'ICL Manresa anotant de tres. Stojanovski ha retallat distàncies. Auda no semblava que hagués estat lesionat i ha sumat cinc punts seguits (8-2, minut 4). Machado ampliava encara més la diferència. Els andalusos estaven molt desencertats. El 13-4 que lluïa al marcador obligava Tabak a demanar el seu primer minut. Rey, des del tir lliure, ho ampliava encara més i l'avantatge dels bagencs superava la barrera dels deu punts. El Betis Energía Plus s'havia carregat molt de personals. Els jugadors de l'ICL Manresa visitaven sovint la línia de tir lliure. I amb encert. Els bagencs volaven. Petar Aranitovic ha entrat a pista després de dos partits pràcticament inèdit. L'aler serbi ha anotat al límit del primer període per igualar la màxima diferència (26-13, minut 10). Els manresans han seguit a la seva al segon quart. Aranitovic i Suggs seguien sumant. La defensa sevillana era molt permissiva. I en atac, els de Tabak tampoc l'encertaven. El Nou Congost vivia uns moments que semblaven oblidats. Auda sumava sota el cèrcol rival i posava un espectacular 40-18 (minut 14). Aranitovic seguia desbocat. Els manresans han arribat a gaudir de fins a 23 punts al seu favor. El Betis Energía Plus ha començat a espavilar-se al tram final de la primera part. Ara era Navarro qui aturava el partit. Lockett ha comès una innocent personal sobre Román Montañez quan llançava des del mig del camp. El capità n'ha anotat dos dels tres que ha intentat. No hi ha hagut temps per massa més. Al descans, domini de l'ICL Manresa (50-37).

Els dos equips han repetit els quintets inicials a la represa. Tomàs ha començat el període anotant un triple i recuperant una pilota. Milosevic tornava la jugada. El Betis Energía Plus ha agafat quatre rebots seguits en atac per acostar-se encara més (53-42, minut 23). Machado donava aire. A la mateixa jugada, Milosevic cometia antiesportiva sobre Tomàs. El mallorquí ha anotat els dos tirs lliures. Rey completava un parcial de 6-0 en un tres i no res. No tot eren alegries al cantó de l'ICL Manresa. Machado cometia la quarta personal quan encara quedaven quinze minuts. Els andalusos han protagonitzat un 0-7 que rebaixava la barrera dels deu punts molts minuts després (61-52, minut 24). Suggs ha acudit al rescat del seu equip en una fase on les idees eren escasses. Però els visitants han seguit retallant. Nachbar posava els seus a nomes un punt. Aranitovic sumava el seu quart triple. Nachbar responia amb un 2+1. I Cvetkovic tancava el tercer quart amb tres tirs lliures, el darrer gràcies al regal d'Alfonso Sánchez que ha rebut una tècnica (71-67, minut 30). Auda ha anotat novament cinc punts consecutius per a l'ICL Manresa. El txec ha estat un baluard que aguantava les envestides dels bètics. Fins que Radicevic ha empatat a 76 a manca de 6:22. Tomàs responia altre cop de tres. La dinàmica era favorable al Betis Energía Plus. Mahalbasic avançava els seus per primer cop (79-80, minut 37). Auda connectava amb Tomàs per aconseguir un 2+1. I Cakarun hi posava els quatre a favor. Radicevic s'ha acostat. Però un immens Tomàs sumava un altre tiple a manca d'1:01. Els sevillans no s'han rendit gràcies a un gran Radicevic. Machado assistia a Auda a manca de 22 segons (89-84). Stojanovski ho deixava a tir de triple. Navarro demanava temps mort per servir en camp ofensiu. Tomàs ha rebut personal. Tots dos dins. L'últim atac no ha tingut conseqüències. 91-86 i tercera victòria de la temporada.

La jornada ha estat molt positiva per a l'ICL Manresa. Malgrat seguir en l'últim lloc de la classificació, els del Nou Congost es posen a una victòria de la salvació. Río Natura Monbus i Divina Joventut han perdut partits que tenien guanyats. La propera setmana, nou compromís al Nou Congost. L'UCAM Múrcia vindrà a Manresa en situació crítica. Serà amb Óscar Quintana a la banqueta?