ERC Sallent avisa que la nova residència està prevista «en zona inundable»

Els republicans denuncien que Saldoni l'hagi incorporat al pressupost quan "no té el consens de les forces polítiques", està projectada "en una zona perillosa" i hipotecarà Sallent "per molts anys"

Projecte de la residència de Sallent
Projecte de la residència de Sallent | AjSllt
Redacció
21 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:06h
ERC Sallent no entén com el govern municipal encapçalat per David Saldoni ha aprovat un pressupost per a 2017 un 60% més elevat que l'exercici anterior, amb la intenció de construir una residència "que encara no està aprovada definitivament en ple" i que no té "el consens de totes les forces polítiques". Els republicans recorden que aquesta operació suposarà la sol·licitud d'un crèdit de 5 milions d'euros que situarà l'endeutament municipal en el 104%, "amb una ràtio de 2.000 euros per habitant".

Per si això no fos poc, ERC adverteix de la "perillositat" de la seva ubicació "en zona inundable", motiu pel qual han presentat al·legacions al projecte sol·licitant els informes pertinents als Departaments d'Urbanisme, Protecció Civil, ACA, Patrimoni, Conca Hidrogràfica del Llobregat i Benestar Social. A més, ERC ho ha posat en coneixement del Síndic de Greuges perquè tingui en compte la ubicació de l'edifici, i aquest ha requerit un catàleg d'equipaments públics en zona inundable després de l'accident de la inundació de la residència d'avis d'Agramunt.

A més a més, assegura ERC, el projecte no té l'aval de la Generalitat, i que la inversió no està del tot garantida, ja que el cost total és de 10 milions d'euros. Un import que, asseguren, "Sallent no pot assumir i que hipotecaria el futur del poble".

És per això que els republicans aposten per construir la Residència "en una zona apartada del riu, que comporti seguretat als residents, no pas perillositat i que el cost econòmic sigui assumible pel Consistori i no pas que l'hipotequi".