L'ICL Manresa ha de transformar en triomf la millora de les darreres jornades

El Real Betis Energía Plus ja va caure contra els bagencs a la primera volta

L'ICL va guanyar el partit de la primera volta a Sevilla
L'ICL va guanyar el partit de la primera volta a Sevilla | T. Parra
21 de gener del 2017
Patrik Auda serà la gran novetat al partit que enfrontarà l'ICL Manresa amb el Real Betis Energía Plus (diumenge, 19:00). El retorn del txec és molt oportú ja que qui ara està de baixa és Joe Trapani. Ibon Navarro ja avisa que Auda no podrà jugar molts minuts seguits. Com a mínim estarà al servei de l'equip en un tram de temporada que pot marcar la sort de la competició. "Els partits abans de la copa del rei són sempre molt importants", recorda Navarro. La resta de plantilla està a disposició del seu tècnic davant un rival molt millorat respecte al que els manresans van derrotar a la primera volta. Pere Tomàs jugarà el seu partit 250 a l'ACB.

El tècnic de l'ICL Manresa està molt satisfet de la setmana d'entrenaments del seu equip. De fet, analitzant el llenguatge no verbal de la roda de premsa s'intueix un canvi en l'estat d'ànims de l'equip. Suficient per capgirar la situació i començar a guanyar partits? Durant setmanes, Navarro ha insistit en la importància dels inicis de partit. Després de repetir-se diverses jornades un mal començament de l'ICL Manresa el discurs ha variat lleugerament. El tècnic explica als seus jugadors que no s'han de capficar si aquesta circumstància torna a passar ja que "és un possibilitat per la qual hem d'estar preparats. Si això succeís després d'haver-ho parlat podria generar frustració". Al tram final de la seva compareixença, el vitorià ha analitzat en sentit positiu l'afició del seu equip. "És molt diferent a la resta. No es tracta d'uns seguidors que només busqui guanyar o estar a la part alta de la classificació. S'identifiquen amb una forma de ser que passa per lluitar. Les particulars victòries són lluitar contra tot. I nosaltres no prometem victòries però sí lluita", verbalitza el preparador de l'ICL Manresa. Sobre la promesa de Xavi Rey de banyar-se al Cardener si l'ICL Manresa aconsegueix la permanència, Navarro pensa que és "poc" i es mostra disposat a afaitar-se el cap.

El Real Betis Balonpié és el responsable que Sevilla segueixi tenint bàsquet de màxim nivell. El club andalús es va fer càrrec de l'antic CB Sevilla quan La Caixa se'n va voler desfer. Primer, controlava l'entitat basquetbolística a través d'Energía Plus, que va fer de pont entre els dos clubs. Ara, ja és una secció del Betis després que el consell d'administració del club bètic hi donés el seu vist-i-plau. L'ICL Manresa es trobarà un equip molt diferent al que va derrotar a la primera volta. Luka Zoric i Domen Lorbek han deixat l'equip. Al seu lloc, hi ha arribat Rasid Mahalbasic. L'austríac nascut a Eslovènia acredita unes mitjanes de 12 punts i un 13 de valoració. Amb aquesta incorporació els sevillans han guanyat quatre dels sis darrers partits disputats. Això sí, fa una setmana van caure a Andorra el dia que es jugaven entrar a la copa del rei. Altres homes importants dins els esquemes de Zan Tabak són Trent Lockett, Bostjan Nachbar i Nikola Radicevic. Marc Garcia, lesionat al partit d'anada, tornarà al Nou Congost. També torna Alfonso Sánchez, qui es va reivindicar a Manresa al final de la temporada 2014/15. Més enllà de noms, Navarro destaca que l'equip andalús és un bloc molt compacte. 

Daniel Hierrezuelo, Luis Miguel Castillo i Juan José Martínez Diez són els col·legiats designats per dirigir el partit. 
Arxivat a