I després del fred... vent, pluja i neu a cotes mitjanes

La inestabilitat es mantindrà tot el cap de setmana | El diumenge el temporal pot deixar acumulacions de pluja importants al nord-est

El salt del Molí de Vidrà, totalment glaçat
El salt del Molí de Vidrà, totalment glaçat | Josep Maria Montaner
Redacció
20 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:45h
Després de l'onada de fred –amb dues matinades que van provocar glaçades a pràcticament tot el país- les temperatures ja han començat a recuperar-se. Tanmateix, el temps continua revoltat i el cap de setmana estarà marcat pel vent, la pluja i la neu a cotes mitjanes. Aquest divendres neva amb força al Montseny i en zones elevades de comarques com el Ripollès i la Garrotxa.

La inestabilitat d'aquest divendres es mantindrà el dissabte i anirà més el diumenge. Aquell dia, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es poden acumular fins a 100 litres. De moment, la cota de neu se situa a l'entorn dels 800-900 metres però al llarg del cap de setmana pot baixar per després tornar a pujar.
 
La predicció indica l’arribada d’una depressió que emergirà del nord d’Àfrica i se centrarà a la zona de les Illes Balears entre dissabte i diumenge. Aquesta pertorbació donarà lloc a un temporal marítim dur, amb onades que podran superar els 4 metres d’alçada a qualsevol punt de la costa i amb notable mar de fons de component est. A més, bufarà vent de gregal i llevant amb ratxes molt fortes al litoral i prelitoral, especialment entre dissabte a la tarda i diumenge a migdia, fet que agreujarà la sensació de fred.
 
A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de perill per acumulació de pluja, neu, vent i onatge.
 

Una font congelada a Osona, aquest dijous. Foto: Josep Maria Montaner