El pregó de Lluís Puig dóna el tret de sortida a la Festa de Sant Sebastià de Súria

El director general de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig, pronuncia el pregó de la Festa de Sant Sebastià
El director general de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig, pronuncia el pregó de la Festa de Sant Sebastià | AjSú
Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat el 20 de gener a les 21:37h
El saló de sessions de la Casa de la Vila de Súria va acollir dimecres l'acte del pregó institucional de la Festa de Sant Sebastià, en el qual es va destacar el dinamisme i la diversitat cultural de Súria com a fortaleses destacades de la vila. El programa d'activitats continuarà aquest divendres 20 de gener, en què es farà la renovació del tradicional Vot de Poble.

El pregó va anar a càrrec del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural del departament de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig. En el seu parlament, el director general es va referir a l'origen popular del Vot de Poble, que va descriure com "una forma d'actuació democràtica" que segueix plenament vigent com a mitjà per decidir col·lectivament "el que ens pertoca fer".

Segons el pregoner de la Festa de Sant Sebastià d'enguany, la cultura popular és un element clau d'identitat i cohesió que "es renova i es posa al dia cada any". Lluís Puig va fer referència a les Caramelles i a l'activitat de les entitats surienques en diferents àmbits de la cultura com la recent presència d'Els Pastorets de Súria al Palau de la Generalitat, que va qualificar com un èxit que va superar "amb escreix" totes les previsions.

El director general de Cultura Popular també va elogiar el programa d'actes de la Festa de Sant Sebastià d'enguany com a mostra de "la riquesa, diversitat i transversalitat" de la vida associativa de Súria, "de la qual podeu enorgullir-vos".

En el transcurs de l'acte, l'alcalde Josep Maria Canudas va relacionar el Vot de Poble amb la solidaritat i la cohesió, "uns valors amb els quals encara ens podem sentir identificats en aquest segle XXI que ens planteja importants desafiaments, però també ens ofereix noves esperances".

Segons el batlle surienc, el dinamisme social i cultural de Súria és una de les manifestacions de la "fortalesa cívica" de la vila, de la qual és un exemple el Vot de Poble. Josep Maria Canudas va afegir que "seguirem treballant" per enriquir les tradicions surienques "i per aconseguir que les noves generacions les puguin preservar i gaudir tant com nosaltres les hem gaudit i les gaudim encara".

L'alcalde de Súria va agrair al departament de Cultura "el suport que sempre ens heu fet" per donar "més relleu i valor" a les celebracions locals, referint-se a la recent inclusió de les Caramelles en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i a l'esmentada presència d'Els Pastorets de Súria al Palau de la Generalitat.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, va destacar el protagonisme de les diferents vessants del món cultural en la Festa de Sant Sebastià, confegint "una mostra de talent local", de la qual "ens podem sentir orgullosos". Segons la regidora, "s'ha pogut fer un programa complet per a tothom" amb la col·laboració de moltes persones i entitats de la vila.

L'acte va acabar amb la interpretació d'El Cant del Poble a càrrec de la Coral Sòrissons i la Banda de Nivell Mitjà de l'Escola Municipal de Música.

Abans dels parlaments, el director general va signar en el Llibre d'Honor de la vila i va ser obsequiat amb el llibre Epidèmia, progrés i solidaritat, que l'historiador surienc Jordi Algué va dedicar a l'epidèmia de còlera de 1885 com a origen del Vot de Poble, a més de diferents recopilacions audiovisuals relacionades amb la cultura i les tradicions surienques.

Trobada amb l'escriptora Maria Carme Roca a la Biblioteca Pública

Un altre dels actes celebrats dimecres dins del programa de la Festa de Sant Sebastià va ser la trobada amb l'escriptora barcelonina Maria Carme Roca a l'entorn del seu llibre A punt d'estrena, dins de les activitats del Club de Lectura de la Biblioteca Pública. Aquest acte va comptar amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

La trobada va començar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura. Posteriorment, l'autora va parlar sobre la seva novel·la, que explica la història d'una noia que s'endinsa en el món de l'alta costura en la Barcelona dels anys cinquanta. Tant l'acte com el col·loqui de Maria Carme Roca amb els membres del Club de Lectura van ser conduïts per Ramon Garcia.
Arxivat a