L'AVV de la Carretera Santpedor inaugurarà divendres les obres al local social

Sala d'activitats del local social de l'AVV de la Carretera Santpedor
Sala d'activitats del local social de l'AVV de la Carretera Santpedor | AVVCS
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:17h
L'Associació de veïns de la Carretera Santpedor inaugurarà aquest proper divendres, 20 de gener a les 17h de la tarda, les reformes que durant el passat mes de desembre s'han fet al local social de l'entitat. L'associació ha preparat per aquest divendres un acte de portes obertes perquè tots els veïns que ho vulguin puguin veure les obres que s'han dut a terme al local. A partir de les 17h de la tarda i fins a les 19h el local de l'associació (Carretera Santpedor 18-192 baixos) acollirà una mostra de tallers amb els alumnes de ioga, gimnàstica i ball en línia. També es podrà veure una exposició de labors i manualitats del grup de l'associació. L'acte, que comptarà amb la presència de representants de l'Ajuntament de Manresa, acabarà amb un petit piscolabis acompanyat amb una copa de cava per celebrar les reformes del nou local.

Durant el més de desembre el local de l'Av. Carretera Santpedor ha experimentat una gran transformació. S'han redistribuït els diferents espais, construït nous lavabos, posat parquet a la sala d'activitats i repintat alguns dels espais. La reforma, que ha estat possible gràcies a la destinació econòmica aprovada pel consell de districte nord, permetrà a l'associació de veïns continuar la seva activitat, que enguany celebra els 40 anys. Actualment l'associació actua coma casal social del barri on es duen a terme tota mena d'activitats, tallers, xerrades divulgatives i acull també el servei de biblioteca, enterraments i podologia. 

40 anys d'activisme veïnal

L'Associació de la veïns de Carretera Santpedor es va constituir de forma legal el juny de 1977, després de l'incansable treball iniciat el 1975 d'un nucli de veïns de la carretera de Santpedor per aconseguir una associació. El 4 de gener de 1978 es va dur a terme la primera assemblea general de veïns convocada per la comissió gestora de l'associació de veïns del barri, que va tenir lloc al locals de l'escola Montserrat. Durant un temps les activitats es van realitzar a un local situat al número 172 de la Carretera Santpedor fins que l'escola Montserrat, que era a la carretera de Santpedor, 188 -192, va deixar els locals. Aleshores l'associació s'hi va trasllada definitivament, fins al dia d'avui. Al llarg d'aquests 40 anys l'associació ha treballat activament per la transformació del barri amb reivindicacions que amb el pas dels anys han aconseguit la reconversió del bosc de Cant Font en parc públic, la connexió a peu del barri amb el Parc de l'Agulla, la millora de places i carrers, o la creació del CAP de la Creu Guixera, entre d'altres.