Sant Fruitós celebrarà la seva Festa Major d'Hivern amb activitats per a tots els públics

El municipi bagenc viurà el proper dissabte 21 de gener, el gruix d'actes de la seva Festa amb propostes diverses destinades a grans i petits

Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:13h
La missa en honor al Sant Patró del municipi, que es durà a terme el mateix dissabte a les 11 del matí a l'església parroquial, donarà el tret de sortida a la Festa Major d'Hivern de Sant Fruitós e Bages. Posteriorment a partir de les 12, a la plaça de l'església, hi haurà una actuació dels grallers i geganters del poble, una ballada de sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell i es culminarà amb un vermut popular. Durant la matinal, el museu de Sant Fruitós celebrarà una jornada de portes obertes.

A les 7 de la tarda, el Nexe- Esplai de Cultura celebrarà l'acte institucional del pregó de la Festa Major, enguany a càrrec de Valentí Roqueta, tot rememorant els 10 anys de la recuperació del Monestir de Sant Benet i del pregó jove, a càrrec del santfruitosenc d'Oriol Quintana, component del Quartet Mèlt. En el decurs de l'acte actuarà l'Agrupació Coral Sant Fruitós que interpretarà diverses cançons i l'himne del poble.
 
El colofó final de la jornada de dissabte anirà a càrrec de la Unió Musical del Bages amb un concert de música de banda sota la direcció de Joaquim Piqué. El cost de l'entrada és de 5euros i la totalitat de la venda d'entrades aniran destinats a programes de l'Escola de Música i Arts Navarcles- Sant Fruitós. Les entrades es poden adquirir a l'Àrea de Cultura de l'ajuntament. Els alumnes de l'escola de música tenen entrada gratuïta.

El programa d'actes continuarà el diumenge 22 amb el ja tradicional esmorzar de germanor entre l'ajuntament i les entitats locals on es lliurarà una distinció al Col·lectiu Xarxa per la seva trajectòria de 20 anys programant espectacles infantils al municipi, a banda es farà menció especial de l'efemèride d'aniversari d'altres entitats. A banda, el mateix diumenge es realitzaran visites gratuïtes a Món Sant Benet, amb inscripció prèvia des de l'Àrea de Cultura de l'ajuntament. A les 6 de la tarda del diumenge el col·lectiu Xarxa ha programat l'espectacle de teatre infantil La Rateta de la companyia La Roda Produccions al Teatre Casal Cultural.