La CUP no entén com amb 8.000 pisos buits a Manresa s'hagi donat el cas dels dos desnonats

Afirma que tampoc no entén que la solució per part de l'ajuntament "hagi d'arribar després de llargues hores d'ocupació de la planta baixa del Consistori per part de la PAHC"

Els regidors de la CUP de Manresa en una imatge d'arxiu
Els regidors de la CUP de Manresa en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 0:51h
La CUP de Manresa ha emès un comunicat que assegura que no tenén "com en una ciutat amb prop de 8.000 pisos buits ens tornem a trobar amb casos com els d'aquest dilluns", on dos manresans (una d'elles amb una filla petita) se'ls hi ofereix la solució habitacional "fora de la nostra ciutat".

Malgrat que des de l'Ajuntament s'argumenti que aquestes persones tindrien unes millors condicions d'acollida en altres albergs lluny de Manresa, des de la CUP es considera "que l'última paraula la segueixen tenint elles i que, com a manresans que són, l'ajuntament ha de vetllar perquè tinguin un habitatge digne a la nostra ciutat".

La formació rupturista afirma que tampoc no entén que la solució per part de l'ajuntament "hagi d'arribar després de llargues hores d'ocupació de la planta baixa del Consistori per part de la PAHC". L'equip de govern, en un primer moment, "es negava a acceptar les demandes d'allotjament d'aquestes persones a la nostra ciutat". Amb tot, valoren "molt positivament" que la "pressió" de la PAHC hagi servit per "fer rectificar" el govern i, finalment, aquestes persones es puguin quedar a Manresa. Tanmateix, recorden, aquesta no és una solució definitiva, ja que de moment només tenen garantida un mes l'estada a l'alberg.

La CUP de Manresa assegura que seguira donant suport a totes aquelles accions promogudes per entitats o plataformes que defensin els drets bàsics. En aquest sentit, "exigim una solució definitiva per a les dues persones que, a partir d'avui, s'allotjaran a l'alberg de la ciutat".

Per últim, remarcar que aquests casos ens demostren de nou que el drama per l'emergència habitacional segueix ben viu a la nostra ciutat. Mentrestant els grans bancs, propietaris d'un 10% dels pisos buits de la ciutat, segueixen impunes i l'ajuntament de la ciutat manté les complicitats i els tractes econòmics amb ells.