L'Ajuntament diu que coneixia els desnonats però que no sabia que es trobaven sense casa

La regidoria d'Acció Social ha emplaçat novament la PAHC Bages a reunir-se "les vegades que calgui" i parlar "no només d'aquests casos, sinó de manera més global"

Redacció
16 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:19h
Els dos casos de vulnerabilitat habitacional que aquest dilluns han generat una acció de protesta de la PAHC Bages a l'Ajuntament de Manresa fan referència "a persones ja conegudes i ateses per l'equip de Serveis Socials", segons assegura el govern municipal. En tots dos casos, "ja se'ls havia explicat les alternatives en cas que es trobessin sense habitatge, situació que no era l'actual". Les solucions que se'ls van exposar per si arribava aquest moment són les que, "dins dels recursos disponibles", l'equip de Serveis Socials pot oferir per aquests casos específics.

El comunicat del govern segueix dient que "no ha estat fins a la reunió d'aquest matí amb la regidoria d'Acció Social que la PAHC Bages, que ha acompanyat els usuaris, ha manifestat que, tant en un cas com en l'altre, avui mateix havien de deixar el pis on viuen i ha sol·licitat per a ells un recurs temporal en una fonda". La regidoria Àngels Santolària els ha ofert aquelles solucions que ja s'havien plantejat, "ja que l'Ajuntament considera que poden donar més estabilitat a aquestes persones en la seva situació concreta".

Davant del fet que aquesta proposta ha estat desestimada, i atès que calia trobar una solució urgent, l'Ajuntament ha decidit "oferir un allotjament temporal d'un mes a aquestes persones" a l'alberg del Carme. La proposta ha estat acceptada pels usuaris i la PAHC Bages.

La regidoria d'Acció Social ha emplaçat novament la PAHC Bages a reunir-se "les vegades que calgui" i parlar "no només d'aquests casos, sinó de manera més global i aconseguir un diàleg constructiu i profitós pels manresans i manresanes en situació de vulnerabilitat".