Cardona acull un escollit Concert d'Any Nou

La Coral Cardonina i l'Escolania de Sant Miquel durant el concert
La Coral Cardonina i l'Escolania de Sant Miquel durant el concert | Coral Cardonina
Redacció
15 de gener del 2017
Actualitzat a les 22:42h
La Capella de l'històric Hospital de Sant Jaume de Cardona ha acollit aquest diumenge una nova edició del tradicional concert d'Any Nou a càrrec de la Coral Cardonina i l'Escolania de Sant Miquel. 

Una estona abans del concert, els cantaires d'ambdues formacions van fer una parell de cantades al segon pis de la Residència de Gent Gran homònima, acompanyats per un reduït conjunt instrumental de joves músics de l'Escolania de St. Miquel i la Banda de Música de Cardona. Durant el concert, es va alternar un repertori variat d'una quinzena de cançons populars i de temes nadalencs. La Coral Cardonina va encetar el concert amb un escollit repertori de cançons tradicionals, entre les quals van poder escoltar-se des de versions de clàssics, com Bob Dylan (“Bowling in the wind”) o Frank Sinatra (“My way”), fins a una sardana dedicada al castell cardoní (“Invocació al castell”) i una singular versió dels Plens de la Patum berguedana. 

Els joves de l'Escolania de St. Miquel van alternar cantades i interpretacions instrumentals amb la recitació de diferents poemes de temàtica nadalenca de Mn. Joan Farràs i Tort. Les violinistes Queralt Auguets, Cristina Ramos i Maria Company, junt a la clarinetista Núria Ribalta, van oferir una acurada interpretació de peces entranyables com “El cant dels ocells” i “Santa Nit”. Mentre que les escollides veus dels petits cantaires van fer les delícies del públic amb cançons com “Quan somrius”, “Els àngels de la Glòria” o la “Hallelujah”, en tribut al recentment desaparegut Leonard Cohen. 

En la part final del concert, els cantaires adults van abordar també el repertori nadalenc, dins el qual van interpretar una animada versió de la popular catalana “Fum, fum, fum” molt fumada (amb més de tres-cents “fums”). Com a cloenda, tots  músics i cantors, amb la incorporació dels joves escolans Marc Cugueró, a la trompeta, i Biel Jané, a l'orgue, van interpretar una selecció de cançons dels populars Pastorets cardonins, a les quals va sumar-s'hi bona part del nombrós públic que atapeïa la nau. 
Arxivat a