Una fatídica pròrroga tomba l'ICL Manresa a Saragossa (87-77)

Els bagencs forcen el temps extra de forma miraculosa però sucumbeixen al temps extra

L'ICL Manresa ha perdut a Saragossa
L'ICL Manresa ha perdut a Saragossa | E. Casas
15 de gener del 2017
Actualitzat a les 21:43h
Després de fer una bona primera part, semblava que la història es repetia al Príncep Felip de Saragossa. El tercer quart ha estat dolent per als interessos de l'ICL Manresa. El Tecnyconta Saragossa ha obert un forat que semblava definitiu. Però uns darrers minuts de fe han obrat el miracle. A manca de 18 segons, els manresans perdien de sis. Aleksander Cvetkovic i Michael Machado, que han pogut jugar, han forçat el temps extra al límit. A la pròrroga les coses no han sortit bé i l'ICL Manresa ha acabat cedint per deu punts. L'altra mala notícia ha estat la lesió de Joe Trapani. El pivot s'ha luxat el canell de la mà dreta però no té fractura. No hi ha període estimat de baixa. Pere Tomàs ha rebut els aplaudiments de la seva antiga afició quan ha estat presentat.

Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs, Joe Trapani i Xavi Rey han estat els cinc jugadors que han començat el partit. Per part del Tecnyconta Saragossa, han sortit d'inici Tomás Bellas, Martinas Gecevicius, Robin Benzing, Henk Norel i Isaac Fotu. L'ICL Manresa ha començat dominat malgrat la cistella inicial de Benzing. Quatre punts de Trapani i dos de Suggs situaven un il·lusionant 2-6 al minut 3. En defensa, el nord-americà no estava tan lluït i cometia tres personals en un tres i no res. Suggs anava a la banqueta i Navarro feia entrar Cvetkovic. Els jugadors manresans no es desanimaven i ampliaven la seva renda fins al 2-9. Andreu Casadevall demanava temps mort. El Tecnyconta Saragossa ha reaccionat i ha aconseguit igualar gràcies a un 2+1 de Norel (14-14, minut 8). La igualtat s'ha mantingut fins al final de període. Un tir addicional d'Stevan Jelovac ha decantat la balança a favor dels locals (19-18). L'emoció ha seguit als segons deu minuts. Si bé el ritme anotador era més baix. Trapani rebia un dolorós cop al canell de la mà dreta i marxava als vestidors visiblement adolorit. No tornaria a jugar. L'empat ha estat la tònica dels segons deu minuts. El marcador ha estat igualtat a 21,23,25, 27 i 29. Una major rauxa dels locals, amb triple afortunat de Sergi Garcia, situava un 36-31 que ho deixava tot obert però era massa ampli vistos els mèrits d'uns i altres.

L'inici de la segona part ha deixat millors sensacions del cantó local. Als atacs manresans els faltaven fluïdesa. Les pèrdues començaven a ser una costant i això ho ha aprofitat el Tecnyconta Saragossa per obrir una primera escletxa (45-34, minut 24). Zaytsev ha trencat la mala ratxa del seu equip des de més enllà de la línia de 6,75. Marjan Cakarun ha sumat sis punts seguits per tornar l'ICL Manresa dins el partit. La defensa zonal ordenada per Navarro provocava errades als aragonesos. No totes eren aprofitades pels jugadors bagencs. El rebot donava segons opcions als de Casadevall. Norel anotava al límit per situar el 55-45. Un triple de Juscevicius era la carta de presentació del Tecnyconta Saragossa en començar el període definitiu. Els locals han arribat a gaudir de quinze punts (60-45). Rey s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha volgut exercir de bastió de resistència. Sis punts seguits del pivot barceloní obrien un bri d'esperança. Casadevall no volia que els nervis s'apoderessin dels seus jugadors i demanava temps mort (64-53, minut 34). Jugada a jugada, l'ICL Manresa anava eixugant la diferència. Rey posava el seu equip a sis punts (66-61, minut 38). Però dues errades de Suggs, una en defensa i una altra en atac, posaven el partit novament molt difícil. Tomàs reobria de nou una petita esperança. Els tirs lliures permetien respirar al Tecnyconta Saragossa. Tomàs aconseguia un 2+1 que permetia somiar amb un miracle. El mallorquí situava el 73-68 a manca de 31 segons per acabar. L'ICL Manresa ha recuperat una pilota. La seva contra no ha acabat amb cistella per poc i, a més, Fotu, ha rebut personal. El neozelandès només ha transformat un llançament de personal. Quedaven divuit segons que han estat miraculosos. Cvetkovic anotava de tres i treia una personal, que també anotava. 74-72, a manca de 14 segons. L'increïble ha succeït. Una nova recuperació ha permès a Machado forçar la pròrroga. La xiulada del públic saragossà al seu equip ha estat monumental.

El temps extra ha començat amb un parcial de 5-0 a favor del Tecnyconta Saragossa. Cvetkovic retallava. Però els jugadors locals estaven més encertats i la situació semblava a la que hi havia als darrers minuts del darrer quart. El segon miracle no ha arribat fruit d'una mala selecció de tir. Norel ha estat el baluard dels locals que s'han acabat imposant per 87-77.

L'ICL Manresa tanca la primera volta amb només dues victòries i en la darrera posició. La resta d'equips de la zona baixa també han perdut i, per tant, les distàncies es mantenen. La salvació continua a dues victòries. La setmana vinent, nova oportunitat per consolidar les millors sensacions que han deixat els darrers dos partits malgrat el resultat. El Betis Energía Plus visitarà el Nou Congost a partir de les set de la tarda del proper diumenge.