El PDECat lamenta que el govern del Consell Comarcal tanqui la porta a un «pacte de consens»

Els eurodemòcrates asseguren que la seva proposta "només busca sumar esforços i no significa renunciar a l'acord inicial"

Ivet Castaño  ha aclarit que la seva intenció era entrar al govern del Consell Comarcal 'per sumar'
Ivet Castaño ha aclarit que la seva intenció era entrar al govern del Consell Comarcal 'per sumar' | Generalitat
Estefania Escolà
13 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:27h
El govern del Consell Comarcal del Bages, format per ERC, PSC i ICV, ha tancat la porta a la proposta del PDECat de formar un nou "govern de consens" amb ells a dins. Així ho ha explicat aquest matí la presidenta comarcal del partit, Ivet Castaño, acompanyada del conseller i portaveu de la formació, Joan Torres. 

Tots dos han lamentat la resposta del govern comarcal i han defensat que la proposta que van presentar era una "proposta en positiu, que buscava sumar i que, en cap cas, suposava renunciar al pacte inicial". En aquest sentit, Torres ha subratllat que "l'únic objectiu era el de sumar esforços per fer front comú en benefici del país i del territori tenint en compte el procés que viu Catalunya cap a la independència". Segons han explicat, el motiu que se'ls ha donat per justificar la renúncia és que el govern comarcal no vol incrementar la seva estructura, però el PDECat defensa que la seva proposta "no té res a veure amb incrementar la despesa del Consell".

Quan el Consell Comarcal del Bages va formar govern, ara fa un any i mig, CiU i ERC es van emplaçar a parlar al cap d'un temps sobre futures negociacions. Per aquest motiu, el PDECat va elaborar una proposta per crear un govern de concentració amb totes les forces polítiques que hi tenen representació. 

La presidenta comarcal del partit eurodemòcrata, Ivet Castaño, ha explicat a l'ACN que la seva intenció era entrar al govern "per sumar" i ha aclarit que la seva proposta no volia trencar amb cap pacte ni suposava renunciar a res. Castaño ha subratllat la importància d'aquesta suma "tenint en compte els esdeveniments nacionals i el moment polític que viu el país". 

Joan Torres, per la seva banda, ha explicat que el motiu que el govern comarcal els ha donat per justificar la renuncia a l'oferiment de pacte és que no volien incrementar l'estructura del Consell, però Torres ha volgut aclarir que la seva proposta no significava un encariment de la despesa. En qualsevol cas, ha assegurat que aquesta qüestió no s'ha arribat a tractar mai ni tampoc s'ha posat sobre la taula.

A partir d'aquesta negativa, Castaño ha manifestat que el PDECat continuarà exercint el seu paper a l'oposició com feia fins ara i ha lamentat que el govern comarcal no representi la sensibilitat de la comarca, ja que tal com ha recordat el PSC i ICV només sumen el 18% dels vots emesos a la comarca.