Manresa obre una nova convocatòria de microcrèdits per a la creació d'empreses

Les sol·licituds es podran presentar fins el 28 de febrer al Registre General de l'ajuntament de la capital del Bages

Redacció
13 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:48h
L'Ajuntament de Manresa ha obert la quarta edició de la convocatòria per a la concessió de microcrèdits que té per objectiu facilitar l'accés al finançament de projectes empresarials viables que impulsin la creació d'empreses a la capital del Bages. 

El pla contempla tres línies de microcrèdits. Els primers són ajuts destinats a la creació d'empreses dins el Centre Històric de Manresa;  els segons, per a la creació d'empreses a la resta de la ciutat; i una tercera línia destinada a millorar l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.   

Creació d'empreses al Centre Històric de Manresa

Pel que fa als ajuts per a les noves empreses que s'implantin al Centre Històric, tenen com a destinataris les persones emprenedores que vulguin iniciar un nou projecte empresarial, agafin el traspàs d'un negoci en aquesta zona o hagin iniciat l'activitat  a partir de l'1 de gener de 2016. També estan destinats a les empreses ja constituïdes, que obrin un nou establiment comercial o de serveis, o agafin el traspàs d'un negoci al Centre Històric sempre i quan l'obertura d'aquest nou establiment s'hagi realitzar a partir de l'1 de gener del 2016.

Es podran concedir ajuts per a l'adquisició d'actius materials i immaterials i/o despeses imputables necessàries  per al desenvolupament del projecte objecte del microcrèdit (compra de matèries primeres, mercaderies, despeses de personal, subministraments, lloguers, col·laboracions externes,...).

Els microcrèdits d'aquesta línia poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 5.000 euros. En el cas d'empreses ja constituïdes, els microcrèdits poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària.

Creació d'empreses a Manresa

L'altra línia d'ajuts estarà destinada a les creació d'empreses ubicades a qualsevol altre punt de Manresa, amb els mateixos conceptes subvencionables que la creació d'empreses al Centre Històric.

Els microcrèdits d'aquesta línia també poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 5.000 euros.  En el cas d'empreses ja constituïdes, els microcrèdits poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària.

Microcrèdits destinats a l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda

La tercera línia de microcrèdits estarà adreçada a finançar inversions en obres d'adequació i/o millora de l'establiment per a l'accesibilitat per a persones amb mobilitat reduïda així com qualsevol altre inversió o despesa relacionada amb l'accessibilitat. 

Les despeses hauran de referir-se a inversions relacionades directament amb l'accessibilitat realitzades a partir de l'1 de gener de 2016 i el període d'execució es perllongarà fins al termini de tres mesos a comptar des de l'endemà del cobrament de l'ajut.

Els ajuts poden arribar a 50% dels pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 2.000 euros per a cadascun dels projectes. 

Condicions dels microcrèdits 

Per tenir accés als microcrèdits no caldrà cap aval, i la garantia és la viabilitat del projecte empresarial. El tipus d'interès de l'ajut serà zero i el termini màxim de devolució serà de quatre anys amb una amortització trimestral de quotes lineals. 

Els projectes que poden accedir als microcrèdits que preveuen aquestes bases seran aquells realitzats o a realitzar durant el període comprès entre l'1 de gener de 2016 i els tres mesos posteriors a comptar a partir de l'endemà de la data de cobrament del microcrèdit.

El termini per presentar les sol·licituds al Registre General de l'Ajuntament de Manresa-Oficina d'Activitat Econòmica (Plaça Major, 1) finalitza el proper 28 de febrer.

La documentació que ha d'acompanyar a la sol·licitud es pot trobar al web  del CEDEM, clicant aquí

Per a més informació cal enviar un correu a cedem@ajmanresa.cat o trucar al 93 878 76 25.