Biblioteques del Bages tornen a acollir el cicle «Lletres i vins»

Les biblioteques d'Artés, Avinyó, les Bases, Navarcles i Sant Fruitós acolliran actes

Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:51h
Com cada gener, torna el Lletres i vins a diverses biblioteques del Bages. Les biblioteques d'Artés, Avinyó, Manresa-Ateneu les Bases, Navarcles i Sant Fruitós de Bages participen al projecte Biblioteques amb DO promogut per la Generalitat, on es fa un maridatge entre literatura, cultura, art i vins, amanit amb el coneixement del territori i la història vitivinícola de la DO Pla de Bages.

A cada biblioteca trobareu alguna exposició artística relacionada amb el tema. Des de lES biblioteques participants i la DO Pla de Bages recomanen algunes importants activitats:

Dijous 19 de gener, a les 19.00, a la biblioteca de l'Ateneu les Bases es farà un tast de vins amb història, resseguint la història vitivinícola del Bages a càrrec de Joan Soler, enòleg i president de la DO Pla de Bages.

Dissabte 21 de gener de 2017, a les 18.00, a la biblioteca de Navarcles, recital poètic a l'entorn de la vinya i el vi en un maridatge de poesia i vins. Amb la col·laboració de diversos poetes i rapsodes i de la DO Pla de Bages.

Diumenge 22 de gener a les 18.00: Vi, glossa i estrelles: espectacle multidisciplinar organitzat per la Biblioteca d'Avinyó, mitjançant la cançó de text improvisat, es lligarà les subtileses del vi amb els astres. Aquest tast de vi permetrà compartir emocions i coneixements sobre l'univers convertint aquest maridatge en una petita festa d'olors, colors, sabors i cançons.

Dijous 26 de gener, a les 19.30h a la biblioteca d'Artés: tertúlia i tast de vins amb l'Empar Moliner, comentant el llibre Tot això ho faig perquè tinc molta por amb els clubs de lectura d'Artés i Avinyó.

Dijous 26 de gener, a les 19.30 h. a la biblioteca de l'Ateneu les Bases, Tot sembla tan senzill , concert-recital poètic amb maridatge de vins de la DO Pla de Bages amb la Celeste Alias, el David Mengual i la Sònia Moya, en homenatge a la poeta Montserrat Abelló.

Divendres 27 de gener de 2017, a les 20.00, a la biblioteca de Navarcles: Coneguem els vins de la DO Pla de Bages: presentació dels vins del Celler Sanmartí, seguit d'una tertúlia sobre el secret per fer misteles i tast de productes casolans navarclins (amb inscripció prèvia 8 €).

Dissabte 28 de gener, a les 11.00 a la biblioteca de Sant Fruitós de Bages, taller per a adults Pintura amb vi, a càrrec de Marta Arañó. Es crearan dues obres per assistent, cal inscripció prèvia. A continuació, tast de vins del Bages, amb la col·laboració de Nou Celler.

Dimarts 31 de gener a les 18.00 a la biblioteca d'Artés: taller de postres amb vi i cava (amb inscripció prèvia 3€).

Pel públic infantil a cada biblioteca es farà el taller artístic creatiu La Corba camina i recull a partir d'elements reciclats sorgits del Celler de Can Roca, Fins al 31 de gener podeu participar al concurs fotogràfic a Instagram sobre el món del vi i la vinya, etiquetant la foto com a #vinstagrampladebages2017, podeu guanyar una panera amb vins, llibres, entrades pel Kursaal...