La CUP denuncia que la pista de gel «privatitza» l'espai comú de la plaça Sant Domènec

La formació rupturista també es queixa de l'impacte ambiental de la instal·lació, del cost que té per a la ciutat i del preu per patinar que, a més a més, va a parar a mans privades

Pista de gel a la plaça de Sant Domènec, aquestes passades festes
Pista de gel a la plaça de Sant Domènec, aquestes passades festes | Sussi Garcia
Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:43h
La CUP Manresa ha emès un comunicat contra la instal·lació que ha autoritzat l'Ajuntament de la pista de gel a la plaça Sant Domènec durant 51 dies "arran de les queixes" que han rebut dels veïns de la zona.

La formació rupturista considera que "el cost i l'impacte energètic" que suposa mantenir la pista de gel en funcionament durant 51 dies "és excessiu". Aquest cost, a escala energètica, el valora "en prop de 15.300 kW/h" i, en l'àmbit econòmic, suposa "aproximadament un miler d'euros setmanals per la ciutat".

També creuen que la col·locació d'una pista de gel de 30x10 metres en una plaça com la de Sant Domènec i durant un període de temps tan llarg, fa infactible que veïnes i veïns puguin fer-ne ús. La pista de gel i tot el muntatge i desplegament de carpes a la plaça "redueix l'espai de pas i impossibilita l'ús dels bancs, entre d'altres". O sigui, que "es privatitza una plaça deixant de banda l'ús quotidià que en fan els veïns i veïnes" durant tot l'any. A més, la pista de gel també impossibilita que durant prop d'un mes i mig s'hi pugui realitzar cap mena d'activitat d'altres entitats.

La CUP també considera excessiu "l'elevat cost per patinar (7 euros per 30 minuts)", que no facilita l'accés "a moltes persones de la nostra ciutat que no es poden permetre gastar aquests diners en una activitat com aquesta". Tot tenint en compte "que el benefici econòmic que genera la pista del gel se'l queda una empresa privada i no l'Ajuntament".

És per tot plegat que creuen "que aquesta iniciativa no respon a les necessitats de les veïnes i veïns del barri i de la ciutat", sinó a "l'estratègia comercial de l'equip de govern". "Una estratègia comercial" que des de la CUP no comparteixen, ja que creuen que, a part dels veïns i veïnes, "tampoc no beneficia el petit comerciant de la ciutat".