Divendres es presenta a Manresa la plataforma d'afectades per l'ICAM

La PAICAM neix amb l'objectiu de visualitzar "el tracte inhumà i el funcionament injust d'aquest organisme avaluador de la sanitat catalana"

Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:34h
Un metge atenent una consulta en una imatge d'arxiu
Un metge atenent una consulta en una imatge d'arxiu | Xavier Pi
El proper divendres es presentarà a Manresa la Plataforma d'Afectades per l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (PAICAM) en un acte que organitza el grup de treball de feminismes de la CUP. L'acte tindrà lloc a partir de 2/4 de 8 del vespre a l'Ateneu Popular la Sèquia.

La PAICAM, es va constituir el 13 de gener de 2016 amb l'objectiu de visualitzar "el tracte inhumà i el funcionament injust d'aquest organisme avaluador de la sanitat catalana, que s'ha agreujat els darrers anys amb les retallades". Segons denuncien, cada vegada les baixes són més restrictives, així com els criteris per atorgar pensions d'invalidesa, i el context d'atur i precarietat laboral en augment situa les persones malaltes sovint al llindar de l'exclusió social.

Malgrat que no hi ha cap seu de l'ICAM a Manresa, el grup de feminismes de la CUP creu que "és igual o més important que es conegui la plataforma en una ciutat com la nostra, ja que a part d'haver de patir situacions d'injustícia que resulten d'aplicar criteris econòmics enlloc de sanitaris, casos concrets on es posa en perill la seguretat del conjunt de la ciutadania, tracte humiliant que reben molts pacients, a Manresa, també hem de patir el fet d'haver de desplaçar-nos a les altres ciutats per tal de poder-nos visitar".