La reacció de l'ICL Manresa arriba massa tard (74-79)

L'Iberostar Tenerife gaudeix de 20 punts de renda però els manresans quasi els atrapen

L'ICL Manresa no ha pogut remuntar contra l'Iberostar Tenerife
L'ICL Manresa no ha pogut remuntar contra l'Iberostar Tenerife | J. Alberch
08 de gener del 2017
Actualitzat a les 23:33h
El 2017 deixa unes sensacions diferents malgrat la derrota. Els triples visitants a la primera part han obert un forat que semblava definitiu i feien pensar en un nou marcador engruixit. A la segona, l'equip bagenc ha reaccionat i ha pogut somiar amb un bon resultat. Els manresans s'han posat a quatre punts quan quedaven tres minuts. El major ofici de l'Iberostar Tenerife al tram final ha decantat la balança. Pere Tomàs i Joe Trapani han estat els millors del conjunt local.

El debutant Xavi Rey ha format part del quintet inicial. Michael Machado, Scott Suggs, Pere Tomàs i Joe Trapani l'han acompanyat. Al cantó de l'Iberostar Tenerife han sortit Rodrigo San Miguel, Will Hanley, Marius Grigonis, Georgis Bogris i Aaron Doornekamp.. L'holandès ha estat el primer protagonista del partit. Seus han estat els primers vuit punts de l'Iberostar Tenerife. Tomàs era l'únic capaç de rebatre tímidament pels manresans (4-8, minut 3). La iniciativa corresponia als visitants. Però quatre tirs lliures seguits de l'ICL Manresa empataven a 10. Suggs i Grigonis assumien la responsabilitat pels seus respectius equips. Tomàs marxava a la banqueta amb dues personals. Navarro introduïa la variant tàctica de jugar amb dos bases i donava entrada a Aleksander Cvetkovic pel mallorquí. Poc a poc, l'Iberostar Tenerife començava a obrir forat. Els canaris han arribat a dominar d'onze punts de diferència. Tres punts consecutius de Machado deixaven el 19-27 a l'acabar el primer quart. La segona unitat ha entrat a pista als segons deu minuts. L'ICL Manresa era poc productiu en atac i no sabia aprofitar que el rival tampoc tenia massa fluïdesa. Fins que Vázquez ha començat a fer mal sota l'anella. I si no era això, era White que sumava de tres. El tècnic manresà feia un triple canvi i donava entrada a Machado, Trapani i Rey. L'equip tinerfeny ha gaudit d'una màxima renda de disset punts (26-43, minut 17). Un parcial de 6-0 feia despertar el Nou Congost. Les reaccions locals eren avortades amb triples de l'Iberostar Tenerife. El tercer de Doornekamp sobre la botzina posava un nou màxim avantatge al descans (33-51).

A la represa, sis jugadors de l'ICL Manresa han saltat a la pista. Suggs ha estat qui s'ha quedat a la banqueta. Bogris hi posava els 20 de diferència. Un parcial de 6-0 arreglava el marcador. Malauradament, la reacció no tenia continuïtat. Suggs sumava cinc punts seguits i feia esgotar un temps mort a Txus Vidorreta (48-59, minut 29). Novament, un miratge. Bassas, de tres, i Hanley, de dos, tornaven a disparar el marcador (48-64, minut 30). Els manresans no s'han rendit. Tomàs posava els seus a ‘només' deu punts (56-66, minut 34). L'ICL Manresa s'ha acostat encara més gràcies a Cvetkovic. Cinc punts seguits del serbi ho posaven a set punts. Grigonis refredava l'ambient amb un triple. Però Tomàs li tornava la jugada. Els tirs lliures també ajudaven. Tomàs i Rey estrenyien més el marcador (67-71, minut 37). Un tir lliure de Doornekammp i un triple de White donaven aire a l'Iberostar Tenerife. Suggs donava un bri d'esperança. Però els instants finals els han gestionat millor els visitants. Machado perdia una pilota per estar més de cinc segons en servir de banda. Ha estat l'estocada final a un partit que deixa unes sensacions diferents. El 74-79 no és per celebrar-lo però sí per pensar que davant rivals de menor entitat els manresans poden donar alguna alegria.

Aquesta nova derrota manté els manresans a la darrera posició amb tan sols dues victòries. La permanència es manté a dues victòries. La propera jornada serà la darrera de la primera volta. En principi, l'horari serà unificat per decidir la darrera plaça que dona dret a jugar la copa del rei i la designació dels caps de sèrie. L'ICL Manresa jugarà contra el Tecnyconta Saragossa al pavelló Príncep Felip. Serà diumenge de la setmana vinent a partir de dos quarts de set del vespre.