Un individu crema onze contenidors a Manresa en menys d'una hora i mitja

És el segon acte vandàlic que ha viscut la capital del Bages en menys d'una setmana

Imatge d'un dels contenidors que l'individu manresà de 46 anys ha cremat aquesta matinada
Imatge d'un dels contenidors que l'individu manresà de 46 anys ha cremat aquesta matinada | Policia Local
Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:37h
La Policia Local de Manresa ha detingut, aquest dimarts a la matinada, un veí de Manresa de 46 anys a qui ha imputat diversos delictes de danys, com a presumpte causant de cremar deu contenidors de rebuig, un de paper, diversos comptadors elèctrics i un pal de la llum. 
Els fets van començar a les 22:48, quan diverses trucades de veïns del Nucli Històric a la Policia Local informaven que cremaven contenidors d'escombraries a diferents llocs del barri.
Algunes de les trucades afirmaven haver vist el causant i van facilitar una descripció força acurada. El primer contenidor va ser cremat al carrer Urgell a les 22:48, seguit del carrer Codinella (23:44); la Plaça de la Música (23:56); el carrer Arbonés, on les flames en van calcinar dos (23:59); el carrer Sant Francesc (00:05) i el carrer Rubió i Ors (00:07). 

Diverses dotacions de la policia manresana van iniciar la recerca fins que als voltants de la mitjanit, una de les patrulles va localitzar, al Carrer Rubió i Ors, un individu que coincidia amb la descripció,  el qual, en observar la presència policial, va intentar fugir direcció al carrer Víctor Balaguer, on finalment va ser detingut per una altra patrulla, tot i que l'individu, amb diversos antecedents per fets similars, va oposar resistència, de forma agressiva, a la detenció.

Al detingut se li va requisar un encenedor i un esprai de desodorant que hauria utilitzat per propulsar la flama dins dels contenidors. També si li van ocupar una falç i dos ganivets. 

Aquest és el segon acte vandàlic que ha viscut la capital del Bages en menys d'una setmana. Recordem que la matinada del divendres dia 30 una colla d'individus van fer malbé un total de 14 parquímetres de la zona blava