Cardona aprova un pressupost de 6,7 milions d'euros per a 2017

El nous comptes suposen un augment del 38% respecte el pressupost del 2016, degut principalment a l'augment de la partida d'inversions que passa dels 429.568,68 euros als 2.087.539 euros

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:41h
El Ple de l'Ajuntament de Cardona va aprovar el passat 27 de desembre el pressupost municipal per a l'exercici 2017 amb els vots favorables d'ERC i l'abstenció de CDC i PSC. Un pressupost de 6.750.638 euros que fixa com a prioritats quatre grans eixos: el reforç de les àrees relacionades amb l'atenció a les persones, com són els serveis socials que augmenten lleugerament el seu pressupost, la promoció econòmica i el foment de l'ocupació, a través de l'Agència de Desenvolupament local de Cardona i Solsona, la millora de la via pública i el foment de l'habitatge.

El nous comptes suposen un augment del 38% respecte el pressupost del 2016, degut principalment a l'augment de la partida d'inversions que passa dels 429.568,68 euros als 2.087.539 euros.

El projecte Cardona Integral, i concretament la fase principal de remodelació del Cine Modern com a Centre de Convencions s'emporta una gran part de la inversió. Una infraestructura cabdal per a la dinamització econòmica de Cardona finançada majoritàriament amb aportacions de la Fundació SHE i la Fundació Vila Medieval, 700.000euros, i que també contempla una aportació de recursos públics de 600.000 euros per part de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Altres inversions importants són les obres de canalització de les aigües del polígon de la Cort que té un pressupost de 394.411 euros. Per altra banda es durà a terme la millora i adequació de camins i carreteres com la Carretera de Coma/Bergús i la de Navès.

Una de les inversions destacades són els gairebé 300.000 eurosque es destinaran a l'adequació de carrers de Cardona, amb el carrer Convent i de la Torre Groga com a principals actuacions. Aquestes, juntament amb la millora dels entorns del Portal de Graells, concretament l'actuació en el solar adjacent i la millora dels entorns de l'Escola Joan de Palà han estat consensuades amb tots els grups municipals.

També s'han crear dues partides per a la millora de la via pública de la Coromina i del Polígon Industrial.

L'adequació de l'antiga Biblioteca al carrer Major com espai co-treball és també una de les inversions estratègiques ja que permetrà per primer cop tenir un espai pels emprenedors que vulguin desenvolupar la seva activitat a Cardona i així ajudar a dinamitzar econòmica i socialment la vila.

Per tal de dur a terme aquestes inversions l'Ajuntament compta amb el suport de la Fundació SHE i la FMVC qui, a finals de l'any 2017, hauran aportat mes de 3 milions d'euros pel projecte de Cardona Integral. Per altre banda, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya també aporten recursos pel desenvolupament del projecte, que sumats als recursos municipals, fan més d'un milió cinc-cents mil euros. Pel que fa l'endeutament, aquest es redueix any a any i la previsió del 2017 és tan sols sol·licitar un crèdit de 175.000 euros a la Diputació de Barcelona a interès zero.

El Foment de l'Habitatge és una prioritat d'aquest 2017. Per aquesta raó es posarà en marxa l'Oficina Tècnica d'Habitatge, que recollint les dades del cens de pisos buits, vol fer aflorar habitatge a Cardona a través d'un servei d'intermediació i borsa d'habitatge amb la mediació entre propietaris i futurs llogaters. D'aquesta manera, el govern vol augmentar el parc d'habitatge de lloguer i fer front a la gran quantitat de pisos buits i alhora a la manca d'habitatge assequible. També es preveu mantenir les línies d'ajut al lloguer i s'estan estudiant noves ajudes a la rehabilitació.

Per l'alcalde Ferran Estruch "aquests són uns pressupostos que fan un gran salt endavant, no només per la consolidació i l'augment de les partides claus pel benestar de la gent de Cardona sinó perquè fan una aposta sense precedents en matèria d'inversions estratègiques pel futur de Cardona”.
Arxivat a