Castellbell commemora els 90 anys de la primera cavalcada de Reis que es va fer al municipi

Durant tot l'any es treballarà en aquesta efemèride per incloure algun element d'homenatge en la comitiva de 2018

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat el 08 de gener del 2017 a les 23:56h
Castellbell i el Vilar ultima els preparatius de la cavalcada de Reis del proper dijous 5 de gener. El municipi commemora enguany el 90è aniversari de la primera cavalcada documentada de ses Majestats els Reis d'Orient a Castellbell i el Vilar. L'historiador local Joan Valls ha trobat documentació de la cavalcada de 1927 i el municipi preveu treballar durant tot l'any en la recerca i divulgació històrica per incloure algun element nou i commemoratiu en la comitiva reial de 2018.

Es manté el castell de focs

Al cap de 90 anys la comitiva manté en l'actualitat alguns dels rituals de l'època. La cavalcada s'iniciarà enguany amb un castell de focs, tal i com passava l'any 1927. Aleshores se sortia del castell de Castellbell i s'arribava al Burés i al Baix Vilar, fins que amb el pas dels anys es va arribar a tot el nucli urbà. Dijous, la cavalcada de Reis sortirà des de l'Ermita (església de Sant Vicenç de Castellbell) a un quart de set de la tarda i farà aturades al barri del Burés, al Casino Borràs i a La Bauma en què els Reis donaran un detall als nens i nenes del poble.

Ambientació a La Bauma

Aquest any es potenciarà l'arribada dels Reis a La Bauma amb una nova ambientació al món d'Orient. Hi haurà un pessebre i s'instal·larà una haima on es podran degustar te i dolços àrabs.

La comitiva compta amb l'organització de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar i el col·lectiu Amics de la Cavalcada de Reis amb el suport de l'ADF, Protecció Civil, Capella de Música Burés, l'Agrupació Teatral i Cultural i l'AV del nostre barri La Bauma.