Santpedor se suma a la campanya del Fons de Cooperació per a l'acollida de refugiats

L'Ajuntament ha destinat 1000 euros a la campanya empesa per aquesta organització

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:35h
L'Ajuntament de Santpedor ha destinat 1.000 euros del pressupost del 2016 a donar suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa, víctima dels conflictes armats a l'àrea de la Mediterrània. Per garantir que el suport econòmic del municipi arribi al seu objectiu, el consistori ha donat els diners al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que des del 2013 té oberta una campanya específica per donar resposta a l'èxode massiu de refugiats cap a Europa.

En concret aquesta iniciativa té quatre eixos: l'assistència en les rutes de fugida; el suport als municipis de la ruta; la planificació i gestió de l'acollida, i l'acollida a Catalunya. El Fons de Cooperació havia fet una crida a ajuntaments i institucions supramunicipals a donar suport a aquesta campanya.

La regidora d'acció Social i Sanitat, Laura Tarradellas, ha explicat que aquesta és una de les accions més que Santpedor ha empès aquest any en causes solidàries. En temes de salut s'ha sumat a dues iniciatives per recaptar fons. La primera, la recollida de taps de plàstic en el marc de la campanya que ha impulsat l'associació de lluita contra el càncer infantil Adrián González Lanza. L'associació que va néixer l'any 2009 a iniciativa dels familiars i amics, després de la mort del petit Adrián a l'edat de 4 anys, desenvolupa accions destinades a recaptar fons que es destinen a la investigació del càncer infantil, a l'Hospital Sant Joan de Déu. També des de fa anys l'Ajuntament col·labora amb l'AFANOC, l'Associació de Familiars de Nens Oncològics de Catalunya, en el marc de la festa dels Drets dels Infants durant la qual es posen a la venda gorres de la casa dels Kuklis, una casa d'acollida per a famílies d'infants amb càncer.

A tot això s'hi suma el fet que els onze contenidors que l'ONG Humana té instal·lats al municipi han augmentat any rere any la recaptació de roba, calçat i complements del tèxtil usats. Es van instal·lar fa dos anys, el 2014 es van recollir més de 34.000 quilos i el 2015 ja van ser prop de 40.000 (un 15% més). Aquest 2016 encara no s'ha fet el tancament.
Arxivat a