L'Oller del Mas ha rebut, durant aquest any, un 28% més de visites que el 2015

El celler atribueix aquest auge a la seva aposta pel territori

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:55h
Imatge del Sopar de Verema que el celler va organitzar el setembre
Imatge del Sopar de Verema que el celler va organitzar el setembre | Oller del Mas
Concretament 69.681 persones han passat per Oller del Mas aquest 2016. Enguany ha sigut un any estratègic pel celler manresà, que ha rebut diversos premis, entre ells, el premi a Millor Experiència Enoturística per part de la Generalitat el passat juliol.

Amb aquestes dades, l'Oller del Mas confirma la tendència positiva i el fort interès per l'enoturisme que es complementa amb l'aposta del celler per crear propostes que permetin al visitant viure experiències úniques que van més enllà del vi, integrant el territori, la història i el patrimoni cultural de la zona. Pel celler és una prioritat incorporar també diferents agents del territori en les seves propostes turístiques aportant riquesa i diversitat a la ciutat. A tot això,i tenint en compte la gran importància de la seva vessant històrica, el celler està immers juntament amb les entitats locals, en el projecte Manresa 2022 i el camí Ignasià, que passa, precisament, per l'Oller del Mas.

Aquest 2016 es consolida, doncs, la primera fase del projecte enoturístic del celler, on el visitant gaudeix d'experiències d'un dia a l'Oller del Mas. No obstant, la gran aposta del celler pel territori –i coincidint amb l'aprovació del Pla Especial del nou projecte-, és que el visitant faci estada a l'Oller del Mas de manera que és imprescindible la implicació de tots els agents locals. Amb aquesta segona fase, s'ha projectat la implicació de diferents propostes turístiques del territori (restaurants, establiments, propostes d'oci...), de la ciutat i de la comarca com també dels altres cellers. L'objectiu és aconseguir que el visitant que arribi a l'Oller passi la seva estada gaudint de tot el que la ciutat pot oferir posant en relleu la tradició, la cultura i el patrimoni històric que la caracteritza.

Des de fa quatre anys, el celler ha dedicat esforços al turisme internacional que, en col·laboració amb l'empresa Castlexperience, ha portat a l'Oller, aquest any, 18.130 persones. Del total de turistes internacionals, un 40% prové dels EEUU, un 30% d'Anglaterra, un 15% d'Àsia, un 7,5% d'Europa –sense contar Anglaterra-, i un 7,5% restant d'altres zones del món. Es tracta d'un turisme de qualitat, amb un gran interès no només pel vi, sinó pel concepte de celler ecològic i amb un alt valor històric.

El turista nacional, tot i que va en augment, és encara inferior al turista internacional. Enguany, han passat pel celler 10.085 visitants i la gran diferència passa pel seu procés de compra. La tradicional visita amb tast ja no és la principal elecció del client, sinó que aquest busca experiències més completes i on s'integrin altres elements com la natura, el paisatge o el patrimoni històric. És per això que el celler prepara per aquest 2017 noves activitats enfocades a viure experiències singulars i irrepetibles a qualsevol altre celler.

Aquesta proposta juntament amb la proposta d'allotjament del nou projecte en format bungalow permetrà viure l'enoturisme d'una manera sostenible i completament integrada amb el territori. Un turisme, diuen els responsables del celler, "de qualitat, sensibilitzat amb el medi ambient i la natura i que potencia els estàndards de qualitat tan de la denominació d'origen com del turisme de la ciutat".

La situació estratègica del celler, al cor de Catalunya i als peus de Montserrat és un element clau en la seva proposta de valor. Forma part de la DO Pla de Bages on juntament amb 11 cellers més, i és per això que aposta per donar qualitat a les propostes turístiques i aportar valor a la tradició històrica de la zona recuperant el patrimoni que tant ens defineix com les barraques de vinya o les tines de pedra seca.

Destaca també l'augment en nombre de visitants en esdeveniments, ja siguin d'empresa, familiars o celebracions diverses registrant-se aquest any 10.190 persones, un nombre molt superior al 2015. Els casaments són també un element clau a l'Oller del Mas on aquest 2016 s'han realitzat 34 casaments amb una proposta conjunta amb el càtering del Restaurant Ospi.

El conjunt de la zona esportiva format pel Restaurant del Golf i les instal·lacions esportives (pàdel, pitch&putt, piscina, camp de futbol i pista de volei platja), ha experimentat un creixement exponencial gràcies a l'oferta de serveis que es posa a l'abast dels clients per complementar la seva visita, ja sigui amb dinar o amb alguna activitat esportiva. El restaurant ha donat servei a 25.270 persones mentre que la zona esportiva ha acollit a 6.006 persones.

Oller del Mas tanca el 2016 amb bon sabor de boca i amb la seguretat de seguir invertint en l'enoturisme com a valor clau de futur. El celler començarà el 2017 amb la recent aprovació del pla especial i l'inici del que serà, diuen, "un projecte enoturístic de referència a nivell mundial".