El bitllet senzill del bus urbà de Manresa costarà 1,95 euros a partir de l'any vinent

Les tarifes dels abonaments es mantindran amb el mateix preu

El preu del bitllet senzill del bus urbà de Manresa baixarà gairebé un 10%
El preu del bitllet senzill del bus urbà de Manresa baixarà gairebé un 10% | Think
Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat el 30 de desembre a les 15:48h
L'Ajuntament de Manresa, amb l'objectiu de fomentant l'ús del transport públic, ha acordat la congelació de les tarifes actuals dels abonaments del servei de bus urbà de Manresa per a l'any 2017 i  ha decidit baixar gairebé un 10% el preu del bitllet senzill. Així ho ha comunicat avui en roda de premsa a l'Ajuntament la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez.

D'aquesta manera, doncs, els ciutadans tenen a l'abast diferents tipus de targetes, per tal que puguin triar la que s'adequa més a les seves necessitats durant el proper any:

- T-10 (10 desplaçaments amb transbordament gratuït entre línies), a un preu de 7,95 euros.

- T-Mes (desplaçaments il·limitats, vàlida per 30 dies des del primer dia que és utilitzada), a un preu de 42,20 euros.

- T-bonificada (viatges il·limitats durant l'any en curs), amb tramitació i expedició segons condicions de l'Ajuntament de Manresa.

Les targetes adquirides al 2016 són vàlides fins al 28 de febrer de 2017. A partir de l'1 de març, les targetes caducades i sense començar es podran bescanviar a l'Estació d'autobusos i a les oficines de Manresa Bus, al carrer d'Artés número 15 del polígon industrial dels Dolors. La data màxima per bescanviar un títol caducat serà el 30 de juny de 2017.

El bitllet senzill costarà 1,95 euros

L'Ajuntamentha abaixat el bitllet senzill un 9,3%. Si no es disposa de targeta de transport, també es pot fer servir el servei comprant un bitllet senzill a l'autobús. Fins ara aquest tenia un cost de 2,15 euros, com el de la ciutat de Barcelona; però a partir del 2017 la tarifa serà de 1,95 euros. "Volem que es pugui pagar el transport amb una moneda, i volíem trencar la barrera dels 2 euros", ha explicat Sánchez.

La intenció, segons la regidora, és "facilitar l'accés" per a "guanyar" nous usuaris. "Fem una aposta per l'usuari ocasional; volem captar-lo", ha dit. Per això, amb aquesta mesura s'estima que s'incrementaran els viatgers dels transport públic, ja que aquests 2 euros suposaven una barrera d'entrada per a nous usuaris.

Sánchez ha aprofitat la roda de premsa per comunicar també que aquest proper 2017 s'incorporaran tres nous busos híbrids a la flota, que se sumaran als dos actuals. També s'han donat xifres provisionals del nombre de passatgers. Hi ha hagut un increment del 5,95% de passatgers acumulats a tot el servei fins al mes de novembre, i un 9,3% més a la L8, també fins al novembre. La regidora ha valorat positivament aquest fet i ha remarcat la importància del transport públic "com un dret" i com "un dels pilars fonamentals de l'estat del benestar".

T-2 comerç

Amb l'objectiu de promocionar l'ús del transport públic també es fa una aposta pel comerç. Les targetes que poden adquirir els comerços per tal de fer un obsequi als seus clients, que fins ara tenien un cost de 2 euros, passen a 1,60 euros (l'equivalent a dos viatges en T-10). Amb aquesta actuació l'ajuntament començarà el 2017 una campanya d'informació als comerços d'aquest títol de transport, que poden utilitzar com a obsequi als seus clients, igual que venen fent molts d'ells amb temps d'estacionament amb vehicle privat.

S'amplia la T-12 fins a 16 anys

A banda dels títols propis del servei urbà, també es poden fer servir al bus urbà la resta de targetes integrades de ATM. Algunes de les més utilitzades són:

- T-12: per a nens i nenes de 4 a 16 anys, permet utilitzar el servei de bus urbà de forma il·limitada i gratuïta. La targeta té un cost d'emissió i gestió de 35 euros que només s'aplica en la seva primera emissió. Aquest any s'ha incrementat la gratuïtat un any més.

- T-10 integrada d'1 zona: permet utilitzar el servei de bus urbà i interurbà d'1 zona amb la mateixa validació. Té un cost de 9,95 euros.

- T-jove: títol personal i intransferible, per a joves menors de 25 anys amb un nombre il·limitat de viatges integrats en 90 dies consecutius. Té un cost de 105 euros.

-T- bonificada: per persones en situació d'atur. Aquest títol es millora fent-se mensual amb més avantatges pels usuaris.