Set municipis del Bages i un del Moianès celebraran enguany la cursa de Sant Silvestre

Com ja és tradició, l'esdeveniment es durà a terme el dia de Cap d'Any, menys a Cardona, que tindrà lloc el divendres 30 de desembre

28 de desembre del 2016
Actualitzat el 29 de desembre a les 12:23h
La cursa de Sant Silvestre tindrà una forta presència al Bages i al Moianès
La cursa de Sant Silvestre tindrà una forta presència al Bages i al Moianès | Adrià Costa
La cursa de Sant Silvestre és, per excel·lència, la prova esportiva més concorreguda de les festes de Nadal. Nombrosos pobles i ciutats d'arreu de Catalunya ja tenen com a tradició aquest esdeveniment lúdic i esportiu que se celebra, cada any, el dia 31 de desembre (tot i que en alguns casos es duu a terme un dia abans, el 30).

El Bages i el Moianès no en són una excepció. És per això que el calendari del dia de Cap d'Any està replet de propostes que totes tenen un denominador comú: córrer per a donar la benvinguda a l'any que arriba.

Set pobles del Bages i un del Moianès

Els municipis de les comarques del Bages i el Moianès que celebraran la cursa de Sant Silvestre aquest any són els següents:

Cardona

La vila bagenca durà a terme la Sant Silvestre el divendres 30 de desembre. Durant la tarda hi haurà quatre modalitats de curses diferents. Les tres primeres seran infantils i la darrera, que donarà el tret de sortida a dos quarts de set, estarà oberta a totes les persones majors de 12 anys. Els tres primeres recorreguts (de 350 metres, 750 metres i 750 metres, respectivament) tindran lloc a les cinc de la tarda, a dos quarts de sis de la tarda i a les sis de la tarda. La darrera tindrà una distància de 5 quilòmetres i 200 metres.

Totes quatre curses tindran el seu punt d'inici a la Plaça de la Fira. La de 5 quilòmetres passarà pel Camí Nou, que enguany estarà il·luminat. Tot i això des de l'organització es recomana dur frontal, sobretot aquelles persones que vulguin fer marca.

Les inscripcions per a la cursa tenen un preu de 3 euros, pel que fa a les infantils, i de 12 euros la d'adults. En aquest últim cas, si es compra el dorsal anticipadament, el preu serà de 10 euros. Les inscripcions anticipades es poden formalitzar fent un ingrés del 10 euros (en el qual hi ha de constar el nom del participant) al número de compte ES19 2100 0059 3202 0033 5249, abans del 28 de desembre.

Manresa

Com cada any des del 2010, el gimnàs Cube -amb el suport de l'ajuntament de la ciutat- és l'encarregat d'organitzar la cursa a la capital del Bages. Tindrà lloc el dia 31 de desembre a les deu del matí (en un principi havia de començar a les onze però s'ha avançat una hora) i constarà de 8 quilòmetres. Tant el punt de sortida com el d'arribada serà des del mateix Cube. El recorregut transcorrerà pels voltants del polígon dels Trullols.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar tant per internet, clicant aquí, o anant presencialment als dos gimnassos que té el club Cube (el Duo, situat on hi havia l'antic Visaport o el mateix Cube, a Els Trullols, al costat del Viena). El preu de la prova varia segons si s'és soci del club esportiu o si es té xip. En el cas de ser soci de l'equipament i de tenir xip propi el preu serà de 14 euros. Si s'és soci però no es té xip, s'hauran de pagar 15 euros. Pel que fa a les persones que no estiguin abonades al club però sí que tinguin xip propi, el preu que hauran de pagar serà de 17 euros. Finalment, els no socis i sense xip hauran d'abonar una quantitat de 18 euros. Les inscripcions estaran obertes fins el dia 29 de desembre.

Avinyó

Organitzada per l'entitat esportiva Esquerdabocs, la Sant Silvestre d'Avinyó tindrà lloc el 31 de desembre i començarà a les quatre de la tarda des de la Sala Polivalent del poble. Tindrà dos recorreguts diferents: un de 5 quilòmetres i un de 10, i enguany, a més, també hi haurà, per a aquells que no els agradi córrer, una caminada de 5 quilòmetres.

Les inscripcions per a la prova ja estan obertes i es poden formalitzar clicant aquí. La cursa de 10 quilòmetres té un preu de 12 euros si no s'està federat i de 10 pels que sí que ho estiguin. La de 5 quilòmetres costa 10 euros pels federats i 12 pels que no ho estan. La caminada té el mateix preu exactament que les curses.

Des de l'organització es vol recordar que de cada inscripció, 1 euro anirà destinat a La Marató de tv3.

Sallent

La mítica Sant Silvestre de Sallent tindrà, igual que la de Cardona, recorreguts per a infants i també per a grans. Els menors de 5 anys podran dur a terme una cursa de 250 metres, que s'iniciarà a les cinc de la tarda. Un quart d'hora més tard sortiran els menors de 10 anys, que faran una cursa de 950 metres. Per la seva banda, els nois i noies d'11 a 15 anys podran córrer 1900 metres a partir de dos quarts de sis de la tarda. Finalment, la cursa adulta, de 5 quilòmetres, començarà a les sis de la tarda i, igual que amb totes les altres, tindrà el seu punt d'inici a la piscina municipal de Sallent.

Les inscripcions estan obertes fins aquest dimecres 28 de desembre. Tenen, en el cas de les infantils, un preu de 5 euros i pel que fa a l'adulta, de 8. Els dorsals es poden adquirir anant a la FAES, al Club Natació Sallent o a la botiga Esports Martí.

Artés

La curs d'Artés sortirà a les quatre de la tarda des del carrer Montserrat del municipi. Tindrà un recorregut de 10 quilòmetres i també hi haurà l'opció de fer una caminada de 5.
Tant la cursa com la caminada, en aquest cas, seran gratuïtes. Cal, però, fer una inscripció prèvia clicant aquí.

A més, un cop acabada la prova hi haurà berenar per a tots els assistents i una carpa de Càritas que recollirà aliments per a tots aquells que en vulguin dur.

Santpedor

Organitzada pel centre excursionista 2x2, la Sant Silvestre de Santpedor té una condició molt clara: tots els participants han d'anar disfressats. I és que la cursa té un caire totalment festiu i, en cap cas, pretén ser competitiva. La sortida serà a les quatre de la tarda des del local de l'entitat organitzadora, situat al carrer Camí del Llussà número 4. Hi haurà dos recorreguts per triar: un de 5 quilòmetres i l'altre de 10.

Les inscripcions per a participar a la cursa es tancaran el dia 30 de desembre. Tindran un preu de 2 euros per als que no siguin socis del 2x2 i seran gratuïtes per als socis. Per a reservar un dorsal cal que cliqueu aquí.

Palà de Torroella

La cursa, que ells l'anomenen dels Nassos, començarà a les cinc de la tarda des del Casal de Palà de Torroella. Serà gratuïta i tindrà un recorregut de 5 quilòmetres. Igual que a la cursa de Santpedor, tots els assistents que participin a la prova hauran d'anar disfressats. Un cop acabi, hi haurà un piscolabis per a tots els corredors.

Moià

La plaça de Sant Sebastià serà el punt d'origen de l'única cursa de Sant Silvestre que hi haurà a la comarca del Moianès. El tret de sortida serà a les cinc de la tarda. Hi haurà dos recorreguts: un de 4 quilòmetres i un de 8.

Les inscripcions tindran un preu de 2 euros i s'hauran d'adquirir el mateix dia de la cursa, una estona abans que comenci.