L'ICL Manresa canvia la cara i el resultat davant el Movistar Estudiantes (77-75)

Segona victòria dels manresans a casa en tot l'any 2016

L'ICL Manresa ha guanyat el seu segon partit al Nou Congost durant tot el 2016
L'ICL Manresa ha guanyat el seu segon partit al Nou Congost durant tot el 2016 | J. Alberch
27 de desembre del 2016
Actualitzat el 28 de desembre a les 9:38h
L'ICL Manresa ha sumat la segona victòria de la temporada i també segona de 2016 en un partit on la cara que han mostrat els d'Ibon Navarro ha estat molt diferent. Marjan Çakarun ha estat el pilar anotador amb què s'ha recolzat l'equip manresà. Pere Tomàs ha recuperat sensacions d'inici de temporada. Michael Machado dóna arguments per creure en l'encert del seu fitxatge. I Aleksander Cvetkovic ha reaparegut a un bon nivell. El nord-americà i el serbi han jugat junts molts minuts amb bones sensacions. Tot i això no ha estat fàcil. Els manresans guanyaven de tretze quan quedava 2:58. Però els madrilenys han empatat a manca de setze segons. Machado ha anotat a manca de mig segon per acabar i ha fallat l'addicional per no donar temps al rival per reaccionar. Abans de començar el partit s'ha guardat un minut de silenci en memòria del periodista manresà Vicenç Comas.

Michael Machado ha estat titular per primer cop des de la seva arribada a Manresa. L'han acompanyat Scott Suggs, Pere Tomàs, Joe Trapani i Marjan Çakarun. Per part de Movistar Estudiantes han començat Omar Cook, Edwin Jackson, Égdar Vicedo, Goran Sutton i Ali Traoré. Han hagut de passar dos minuts fins que Suggs anotés els primers punts del partit. Al següent atac, Traoré igualava. Çakarun estava inspirat i sumava cinc punts seguits. Trapani també sumava (9-4, minut 5). L'anotador Jackson estava força ben vigilat i no trobava llançaments còmodes. I Machado oferia algun tastet del què pot aportar amb una intel·ligent assistència a Tomàs. Els locals han gaudit de fins a sis punts d'avantatge (13-7). Però el Movistar Estudiantes ha estat capaç d'eixugar-los. Çakarun i Jaime Fernández s'han intercanviat sengles cistelles abans que Cook tanqués el primer parcial amb el seu segon triple (15-18). Alesksander Cvetkovic ha reaparegut a l'inici del segon quart. El serbi ha anotat el seu primer llançament. El mateix director de joc capgirava el marcador amb dos tirs lliures en un jugada en què Romaric Belemene ha invalidat una cistella. Ha estat la jugada absurda del partit. El domini corresponia, per poc, a l'ICL Manresa. Fins que Jackson ha despertat. Dos triples seguits del francès i una cistella de Sutton donaven cinc punts de marge als visitants (24-29, minut 16). A cop de triple, el Movistar Estudiantes ha incrementat un domini que ha arribat a ser de nou punts. Tomàs ha sortit al rescat dels seus amb sis punts seguits. Çakarun ha completat un 8-0 a favor de l'ICL Manresa per marxar als vestidors amb un mínim desavantatge (36-37).

La segona part no ha començat massa bé per als interessos locals. Cook i Jackson estiraven de nou l'electrònic. Tomàs i Suggs mantenien els bagencs dins el partit. La pitjor notícia era la quarta personal d'un Trapani que feia fins llavors un partit més que correcte. Çakarun es tornava a erigir amb un bastió de resistència. Un afortunat triple de Belemene i un altre de Machado posaven en franquícia els d'Ibon Navarro (51-47, minut 26). L'ICL Manresa vivia els seus millors moments amb la dupla Machado-Cvetkovic a pista i amb un Çakarun desbocat. Amb 57-49, la televisió demanava minut i feia un favor Maldonado. Els visitants han reduït distàncies. Però uns inspirat Cvetkovic aportava cinc punts seguits, amb triple inclòs, per tancar el tercer quart (62-54). Suggs anotava de tres per posar primer cop la diferència per sobre els deu punts. En defensa, l'ICL Manresa ho feia millor que en anteriors ocasions i els madrilenys tenien dificultats per sumar. Un triple de Zaytsev i dos tirs lliures d'Aranitovic engrandien encara més la diferència (70-57, minut 33). La victòria es començava a intuir. Però calia lligar-la. Els nervis s'apoderaven dels dos equips. Trapani anotava quatre punts en un moment vital. Navarro no volia que el partit s'escapés i tornava a jugar amb els dos bases que tan bon resultat havien donat al segon quart. En aquesta ocasió, el resultat no ha estat el mateix. S'ha passat d'un 74-61 a manca de 2:58 al 75-75 a manca de setze segons. L'ICL Manresa tenia la darrera possessió. Machado ha congelat la bola i ha anotat a manca de mig segon. El base ha fallat expressament el tir addicional i la victòria s'ha quedat a casa 262 dies després (77-75).

L'ICL Manresa suma el segon triomf del curs i redueix en una victòria el marge respecte la salvació. La competició no s'atura en una setmana amb doble jornada. L'ICL Manresa es desplaça la propera jornada a València per enfrontar-se a un dels grans de la competició. El partit serà dijous a dos quarts de nou del vespre.