ICV reclama les inversions necessàries a les comarques centrals amb esmenes als pressupostos

Lamenten que els comptes per a 2017 de la Generalitat oblidin quipaments educatius i sanitaris necessaris des de fa anys a les comarques centrals

Redacció
25 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:40h
Iniciativa per Catalunya Verds del Bages – Berguedà – Solsonès ha presentat una quinzena d'esmenes al projecte de llei de Pressupost de la Generalitat per al 2017. Els ecosocialistes lamenten que, de nou, els comptes s'oblidin de les inversions en equipaments i infraestructures necessàries a les comarques centrals, i que en el cas del Bages la inversió es vegi reduïda respecte els comptes fallits de 2016.

Les propostes presentades per Catalunya Sí que es Pot es fan ressò de les demandes defensades en repetides ocasions pels regidors i regidores i grups locals d'ICV a les comarques centrals. L'objectiu segons els ecosocialistes és «dignificar equipaments i infraestrucures de les nostres comarques. No són un capritx si no necessitats urgents que s'acumulen des de ja fa anys que empitjoren la qualitat de vida dels veïns i veïnes de les nostres comarques i limiten la competitivitat i progrés d'aquest territori».

Entre les esmenes presentades destaquen les demandes d'equipaments com són els nous edifici de l'Escola Les Bases i Valldaura de Manresa, l'Institut Cardener de Sant Joan, l'Escola La Serreta de Santpedor, millores a l'Escola Guillem de Balsareny i el nou CAP de Navarcles.

Pel que fa infraestructures i mobilitat al Bages Catalunya Sí que es Pot ha registrat esmenes per l'alliberament de la C16, la construcció dels enllaços amb El Pont i Viladordis, la finalització dels enllaços de la C55 amb Sant Vicenç, l'increment de trens de rodalies semidirectes entre Barcelona i Manresa així com la nova estació d'autobusos de Berga. Destaquen també la demanda de millores a la carretera B300 que uneix diversos municipis del Solsonès amb el Bages així com la intervenció de l'ACA per evitar inundacions al barri de La Farinera de Sant Vicenç de Castellet.

D'altra banda Catalunya Sí que es Pot considera que els Pressupostos presentats pel Govern al Parlament destaquen per la seva obediència a les polítiques d'ajust pactades en el seu moment per CiU i PP i que renuncien a incrementar els ingressos fent pagar més a qui més té i que podrien arribar a suposar 1.000M€ més.

Això lamenten que acaba tenint conseqüències greus en polítiques socials incomplint així amb els acords del Ple d'emergència social pel que fa pobresa energètica i infantil, no introduint la Renda Garantida de Ciutadania ni revertint les retallades aplicades durant el mandat passat.