JxSí i la CUP tomben una moció del PP al Parlament per al desdoblament de la C-55

En concret, el text proposat demanava millorar el tram entre Abrera i Manresa

Redacció
24 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:38h
El diputat del Partit Popular Català, Alberto Villagrasa
El diputat del Partit Popular Català, Alberto Villagrasa | PP
El diputat del Partit Popular Català, Alberto Villagrasa, ha lamentat aquest dissabte que JxSi i la CUP "hagin impedit que el Govern de la Generalitat millori la seguretat viària i la circulació en la C-55 com demanava una moció del PPC". En concret, el text proposat demanava millorar el tram entre Abrera i Manresa.

La moció rebutjada instava el Govern a aprovar el calendari d'execució de les obres de desdoblament de la C-55, garantir la gratuïtat de l'autopista C-16 entre Terrassa i Manresa mentre no entrés en servei el desdoblament de la carretera C-55, i incloure en els pressupostos de la Generalitat la dotació pressupostària necessària per a iniciar les obres de desdoblament.

D'altra banda, sí que han estat aprovats la resta de punts de la moció del PPC. Alberto Villagrasa ha destacat que gràcies a la proposta popular, el Govern haurà de sol·licitar a les Diputacions provincials de Catalunya, especialment a la Diputació de Barcelona, les accions i inversions que tenen previst realitzar durant els anys 2017 i 2018 per millorar la seguretat de les carreteres de la seva titularitat que acumulen més accidentalitat i majors problemes de mobilitat. Tanmateix, el Govern haurà de presentar al Parlament, durant el primer trimestre de l'any 2017, les accions i inversions més prioritàries en matèria de carreteres que suposin una millorar del seu estat i manteniment i aquelles a destines a millorar la seguretat de les mateixes.

En aquesta línia, el Govern de la Generalitat haurà d'elaborar durant l'any 2017 un estudi dels Trams de Concentració d'Accidents de la xarxa de carreteres de la Generalitat. En concret, "caldrà fer, durant l'any 2017, una Inspecció de Seguretat Viària de la C-1415a, per poder definir les millores que formaran part d'un projecte constructiu adreçat a aquesta finalitat".

Per acabar, el diputat ha destacat que l'aprovació de part de la moció del PPC obliga el Govern a posar en marxa les accions necessàries per a desviar la circulació de vehicles de gran tonatge de la N-340 a la AP-7, treballant juntament amb el Govern d'Espanya, en la recerca de mecanisme que facilitin la circulació d'aquests vehicles en aquestes. Tanmateix s'ha acordat exigir al Govern de l'Estat la finalització de les obres de l'autovia orbital B-40 en el seu tram entre Abrera i Terrassa pendent d'acabament.
Arxivat a