Treballen de nit en l'enderrocament de la Baixada dels Drets per evitar els efectes de la pluja

Els dos immobles afectats per l'esfondrament d'aquesta matinada es troben en una situació interior molt delicada que podria empitjorar molt amb una tamborinada

Un operari treballa en l'enderrocament de l'immoble de nit
Un operari treballa en l'enderrocament de l'immoble de nit | Pere Fontanals
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:52h
Els operaris que aquest dilluns al migdia han iniciat les tasques d'enderrocament dels edificis situats als números 2 i 4 de la Baixada dels Drets continuen, malgrat la pluja i la foscor de la tarda, retirant manualment els elements més fràgils de l'estructura per evitar que la meteorologia adversa provoqui esfondraments no controlats en uns immobles que es troben amb l'estructura molt inestable. "Treballaran dins a enderrocar la jàssera superior que hi ha entre la mitgera dels dos edificis i així eliminar el perill més important", ha informat el regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy.

Aquest dilluns sobre les 6 de la matinada un fort soroll ha posat en alerta els veïns de la Baixada dels Drets de Manresa. Inicialment, degut a la foscor i als pocs danys que ha patit la façana, els veïns no han avisat als serveis d'emergència, però més tard, ja amb llum de claror de dia han comprovat que tot l'interior de l'immoble del número 4 s'havia enfonsat i que havia empès la mitgera amb el número 2 provocant-li, també, importants desperfectes estructurals. Alguns veïns, però, han advertit que diumenge a la nit ja havien escoltat un fort soroll provinent de l'edifici. Tots dos edificis estaven deshabitats.

L'esfondrament interior que ha patit l'immoble del número 4 de la Baixada dels Drets de Manresa obliga a enderrocar el que queda d'aquest edifici i la totalitat del número 2, que fa cantonada amb la plaça Sant Ignasi, segons han informat fonts de Protecció Civil a NacióManresa. La Baixada dels Drets continuarà tallada durant molts dies davant el risc d'un nou esfondrament provocat per les runes que s'acumulen a l'interior de les finques.

En primera instància dos agents de la Policia Local de Manresa han tallat el pas als vianants a la Baixada dels Drets i, posteriorment, amb l'arribada de Protecció Civil, tècnics municipals i brigada, s'han col·locat tanques que desvien la gent per la Travessera dels Drets.

Les dues famílies que viuen al número 6 han estat desallotjades preventivament, malgrat que les primeres inspeccions descarten afectacions greus. Al llarg del matí està previst que comenci l'enderroc manual dels immobles de les dues finques, del número 2, que fa cantonada amb la plaça Sant Ignasi, i del número 4, origen de l'esfondrament, sota l'encàrrec de l'Ajuntament de Manresa que ho farà subsidiàriament. No podem esperar a localitzar el propietari perquè hi ha el risc real que la finca acabi cedint. Després passarem la factura al propietari", ha explicat el regidor Marc Aloy.

Ara, la prioritat de l'enderroc és eliminar la dependència de la façana del número 4 amb l'immoble amb veïns del número 6.