Nota de rectificació a una notícia publicada sobre la Guàrdia Civil

Portava per títol "La Guàrdia Civil de Manresa es reforça per prevenir nous atacs independentistes"

Pere Fontanals
17 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:16h
El passat dijous al vespre el diari recollia una notícia signada per mi, Pere Fontanals, que, sota el títol "La Guàrdia Civil de Manresa es reforça per prevenir nous atacs independentistes", explicava que un grup del GRS s'havia desplaçat a la capital del Bages després dels atacs amb boles de pintura que havia sofert la caserna de Manresa la nit anterior per part d'una manifestació de l'esquerra independentista. Aquesta informació no és certa.

Signo aquesta nota de rectificació a títol personal perquè tant la redacció de la notícia, com la seva edició i publicació en el diari va ser portada a terme per mi sense que cap altre company de la redacció hi intervingués. En el moment en que es va detectar la seva falsedat, algunes hores després, es va retirar immediatament del diari i de les xarxes socials del diari.

Voldria aprofitar aquesta nota no per justificar, però sí per explicar què em va portar a la seva publicació sense haver-la contrastat adequadament. La informació em va arribar per una font que fins aquest dia havia estat sempre fiable i m'arribava amb una fotografia que li donava versemblança. Els antecedents a la informació, en que algunes associacions de la Guàrdia Civil havien manifestat que a l'interior de la caserna s'hi havia passat "por" i el fet que alguns mitjans comparessin l'acte amb els que protagonitzava la kale borroka al País Basc, em van fer pensar que des de la Guàrdia Civil s'havia pogut viure l'episodi d'una forma molt més greu de com s'havia viscut a fora.

Repeteixo, amb aquestes paraules no vull justificar la publicació de la notícia. Em vaig equivocar. I a més a més, em vaig equivocar usant una informació i una fotografia dels GRS que no tenia res a veure amb un suposat reforç dels efectius de la caserna, i sí amb un tema molt més delicat.

És per això que, per voluntat pròpia i sense que ningú no hagi exigit per escrit aquesta rectificació a NacióManresa, demano disculpes als lectors del diari i a totes aquelles persones que hagi pogut ferir amb aquesta informació errònia.