Endesa renova tecnològicament un centre de transformació a Sant Fruitós

La companyia ha instal·lat cabines d'última tecnologia que substitueixen les convencionals

Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:25h
La companyia Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica d'un centre de transformació a Sant Fruitós de Bages amb l'objectiu de millorar i incrementar la qualitat del subministrament elèctric als clients d'aquest municipi de la Catalunya Central i de la zona de la Pineda de Bages, prop del Parc de l'Agulla.

Els treballs, que han tingut una inversió superior als 18.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, han consistit en la substitució de les cabines convencionals per unes amb les últimes tecnologies que hi ha al mercat. Així, s'han substituït els elements de maniobra convencionals per unes cabines compactes, integrades en un únic mòdul, més fàcils de maniobrar i que incorporen elements de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. A més, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Aquestes cabines tenen instal·lat el sistema de telecomandament, que consisteix amb un seguit d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.