Sallent ho té tot a punt per a viure un Nadal ple de màgia

Sallent omple el calendari de desembre i gener amb una pila d'activitats nadalenques per a tots els públics

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:08h
El passat divendres dia 2 l'encesa de llums i la baixada del Tió van donar el tret de sortida a les activitats de Nadal. Per a seguir amb el calendari d'activitats, aquest diumenge dia 11 se celebrarà la 29a edició de la Fira de Santa Llúcia que enguany ha afegit algunes novetats al programa, com un taller de bitlles catalanes, maquillatge infantil, i els gegants i nans de Sallent dins la mostra de balls de cultura popular.

Dins el marc de la Fira de Santa Llúcia, l'escola municipal de música Cal Moliner, també hi posarà el seu granet de sorra amb les "Percunadales" i els "Combos", que tindran lloc a la plaça dels Arbres.

El Patge reial també passarà pels carrers sallentins a recollir les cartes aquest diumenge 11 i ho tornarà a fer el dia 22. Aquests últims podran gaudir de coca i xocolata per a tothom.

El diumenge 18 de desembre a les sis de la tarda, l'Esbart Vila de Sallent presentarà el conte  "En un temps de nits llargues i estels" al teatre El Centru de Cabrianes. I a les set de la tarda, la coral La Nova Harmonia farà un concert de Nadal a l'església del Pare St. Antoni Maria Claret, amb la coral convidada LLuçaveus de Prats de Lluçanès.

Els actes seguiran el dia 20 de desembre. L'escola Els Pins organitzarà el festival de Nadal a partir de dos quarts de quatre de la tarda a El Centru. I el dia 21 els alumnes de l'Institut Llobregat faran una representació d'Els Pastorets oberta al públic a dos quarts de nou del vespre, també a El Centru. Es tracta d'una adaptació peculiar d'Els Pastorets de Folch i Torras que es titula "Els Pastorets o la gran reescalfada".

El dijous 22 de desembre a les cinc de la tarda al casal de la Gent Gran, es farà la Torronada. Es demana inscripció prèvia a l'Associació Guifré el Pelós. L'endemà, el divendres 23 de desembre, al Casal Cívic Verge de Fussimanya es cagarà el Tió a partir de les sis de la tarda per a petits i grans. I el mateix divendres al vespre l'església de Sant Antoni Maria Claret s'omplirà amb les veus de The River Troupe Gospel.

El 26 de desembre a les set de la tarda El Centru acollirà l'espectacle "Un Món de Nadales" amb Cris Juanico i la col·laboració de la Coral de Cabrianes. I el 31 de desembre tindrà lloc la cursa de Sant Silvestre que sortirà des de la piscina. Les inscripcions estan obertes fins al dia 28 de desembre.

De cara al nou any 2017, el dia 5 de gener es farà l'esperada Cavalcada de sa majestats els Reis d'Orient a la plaça Santa Maria i el 8 de gener de sis a set de la tarda, el pessebre vivent a Cabrianes.

Per altra banda, els pares, mares, avis i àvies aquest Nadal també podran comptar amb El Parc de Nadal, per deixar els nens i nenes. Es realitzarà al Pavelló de Sallent els dies 27, 28, 29, 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener de cinc de la tarda a vuit del vespre.