Sant Joan de Déu comença a notar els efectes de la grip a les seves urgències

Per a no col·lapsar el servei, l'hospital demana, també, recórrer als CAP

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:00h
El servei d'Urgències de Sant Joan de Déu ha notat un increment en la seva activitat
El servei d'Urgències de Sant Joan de Déu ha notat un increment en la seva activitat | Sussi Garcia
Els mesos de fred són els més intensos mèdicament parlant, ja que és l'època de l'any en la qual les grips i les passes de mal de panxa agafen desprevingudes milers de persones, que, encara amb la ressaca estiuenca, encaren l'hivern amb les defenses baixes.

És per aquest motiu que el servei d'Urgències de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa ha notat un increment en la seva activitat, tot i que, tal com afirmen fonts de l'hospital, "no es pot parlar de col·lapse". Durant aquestes darreres setmanes ja s'ha iniciat l'activitat gripal -"que encara no està en el punt àlgid", manifestes des de Sant Joan de Déu- i, també s'han donat casos, tant en infants com en adults, de gastroenterits.

Davant d'un possible increment en la demanda del servei d'Urgències, des de l'hospital manresà es demana als ciutadans que abans de recórrer directament a urgències, vagin primer al seu CAP si el que tenen són processos amb simptomatologia semblant a la d'una grip, "ja que poden ser tractats de manera ambulatòria", afirmen. Així mateix també recorden que "els temps d'espera [a urgències] van en funció de la priorització que determina el sistema de triatge".