#Invulnerables, guardonat amb el 15è Premi Simeó Selga del Rotary Manresa - Bages

El guardó es lliurarà el pròxim 8 de gener al Teatre Kursaal en el marc del Concert de Reis

Sor Lucia Caram, principal impulsora d'#Invulnerables
Sor Lucia Caram, principal impulsora d'#Invulnerables | #Invulnerables
Redacció
08 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:23h
El programa contra la pobresa infantil i juvenil #Invulnerables és el guanyador de la 15a edició del Premi Simeó Selga que convoca el Rotary Club de Manresa-Bages. El jurat ha acordat guardonar-lo pel projecte d'odontologia que ja té en marxa i que té previst ampliar. Amb aquest guardó, el Rotary ofereix suport econòmic a un projecte d'interès social promogut per una entitat de la comarca.

#Invulnerables es va posar en marxa a principis d'aquest 2016 a Manresa com a ciutat pilot i a deu municipis més de Catalunya amb l'objectiu central d'igualar les oportunitats dels nens i joves amb risc d'exclusió social. El programa, impulsat per Sor Lucía Caram, compta amb el suport de l'Obra Social La Caixa, la Fundació Rosa Oriol, la Generalitat de Catalunya i la Fundació del FC Barcelona.

Un dels recursos que ofereix és el d'odontologia. #Invulnerables ha aconseguit la col·laboració d'una sèrie d'odontòlegs que, fins al moment, ja han possibilitat que 25 famílies tinguin accés a aquest servei, així com tallers de formació sobre higiene bucodental i alimentació equilibrada.

En aquests moments, l'equip d'odontòlegs que col·laboren en el programa ofereix realitzar obturacions (empastaments) a les famílies del programa. Aquesta actuació cobreix una part de les necessitats odontològiques que es poden presentar, però no totes. Gràcies al guardó, el projecte es podrà ampliar a d'altres diagnòstics, sobretot càries extenses i profundes i també exodòncies.

Aquest recurs va dirigit a les famílies seleccionades pels serveis socials o entitats del tercer sector, que tenen infants i joves d'edats compreses entre els 0 i els 18 anys. Es calcula que hi ha 50 famílies ­–i 120 nens– susceptibles de ser beneficiaris d'aquest servei.

Concert de Reis

El Concert de Reis del Rotary Club de Manresa-Bages tindrà lloc el dia 8 de gener a les 6 de la tarda al Teatre Kursaal de Manresa. Com ja és tradició, el concert anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat que presentarà una proposta típica d'aquestes dates amb obertures, marxes, polques i valsos de la Família Strauss i d'altres compositors. Com en les darreres edicions, es comptarà amb la participació dels cors infantil i juvenil de l'Orfeó Manresà.

Un any més, l'objectiu serà intentar omplir totes les butaques del teatre ja que els beneficis que s'obtenen d'aquest concert serveixen com a dotació econòmica pel premi Simeó Selga. L'entrega del premi es farà en el decurs de l'acte que es programa amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i d'un centenar d'empreses de la comarca del Bages. En les darreres edicions l'import ha estat de 6.000 euros.

Pròximament les localitats per al concert es podran adquirir, per 22 euros, a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon al 93 872 36 36 o mitjançant la pàgina web www.kursaal.cat.