La C-55 registra fins a 6 km de retencions a Castellgalí en l'operació retorn

Per minimitzar la saturació de vehicles, Trànsit ha invalidat amb cons el doble carril a l'altura dels Comtals en sentit sud

Redacció
06 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:17h
Imatge d'arxiu de trànsit intens a la C-55 arribant a Castellgalí
Imatge d'arxiu de trànsit intens a la C-55 arribant a Castellgalí | Pere Fontanals
La C-55 ha acumulat aquest dimarts a la tarda fins a 6 km de retencions en sentit sud a l'altura de Castellgalí amb motiu de l'operació de retorn parcial amb motiu del Dia de la Constitució en el primer dels ponts d'aquesta setmana. Per minimitzar la saturació de vehicles d'aquesta via, Trànsit ha invalidat amb cons el doble carril d'aquesta via als Comtals. La C-55 ja va registrar retencions de fins a 2 km en sentit nord durant l'operació sortida de divendres.

Pel que fa a altres vies de la xarxa catalana, aquest dimarts a la tarda s'han registrat 11 km de cues a la C-17 entre Centelles i la Garriga, 2 km a Vic i 2 km més a Lliçà de Vall. Les complicacions viàries també han afectat la C-16 amb 7 km de retencions a Berga, la B-20/Pota Nord, amb 2 km a Santa Coloma de Gramenet i la C-58 on s'han format cues de 2 km a Sant Quirze del Vallès. A més, un accident a la B-24 a Pallejà amb un turisme implicat ha causat restriccions i aturades de 0,5 km en sentit sud, i una col·lisió entre dos turismes a la C-14 a Preixens ha provocat el tall d'un carril i cues en direcció Agramunt. Algunes d'aquestes afectacions encara es mantenen. Cal recordar que la informació viària s'actualitza permanentment al web del Servei Català de Trànsit
 
Durant el matí, hi ha hagut aturades a la C-17 entre Balenyà i Malla i també entre Lliçà de Vall i la Garriga en direcció Vic, a l'N-145 a les Valls de Valira per accedir a Andorra i a la C-25 a Espinelves en direcció Girona. A primera hora de la tarda, un accident greu entre un camió i un cotxe a la C-65 a Cassà de la Selva ha provocat el tall de la calçada en els dos sentits de la marxa. La circulació s'ha desviat per l'interior de la població.

Pel que fa a la mobilitat del passat diumenge 3 de desembre a la tarda, es va registrar un retorn parcial cap a l'àrea metropolitana de Barcelona. Hi va haver  trànsit lent a la C-55 a Castellbell i el Vilar, a Castellgalí, i també 1 km de congestió a l'altura de Manresa. A més, per diverses incidències lleus a la C-17 en sentit sud i per la mobilitat de tornada del Mercat Medieval de Vic es van registrar cues entre Centelles i la Garriga i 5 km més d'intensitat a l'altura de Parets del Vallès.
 
Convé recordar que per la segona part del doble pont amb motiu de la festivitat de la Immaculada, es preveu que es mobilitzin, entre les 15 h de dimecres 7 i les 15 h de dijous 8 de desembre, 410.000 vehicles des de la l'àrea d'influència de Barcelona, amb la tornada concentrada diumenge 11. Les carreteres on es preveu que es localitzin els problemes viaris són la C-16, C-17, C-14, i l'A-2, així com també l'N-145 i N-260 d'accés a Andorra i entre Campdevànol i Ripoll.
 
Davant el nombre elevat de desplaçaments que es registraran aquestes dies, l'SCT demana als conductors que mantinguin l'atenció en la conducció el que resta de període festiu i insisteix en la importància d'utilitzar sempre els elements de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics al volant; de circular amb les condicions físiques idònies, de respectar els límits de velocitat, de no combinar l'alcohol o les drogues amb la conducció, i d'adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques.
Arxivat a