Un centenar de persones acompanyen el govern de Manresa en l'acte contra la Constitució

L'alcalde, Valentí Junyent llegeix el manifest de l'AMI que defineix el text constitucional com a "una presó per a la democràcia" que acaba "essent utilitzat com a Codi Penal"

06 de desembre del 2016
Actualitzat el 07 de desembre a les 20:05h
L'alcalde, Valentí Junyent, fa lectura del manifest de l'AMI contra la Constitució Espanyola
L'alcalde, Valentí Junyent, fa lectura del manifest de l'AMI contra la Constitució Espanyola | Pere Fontanals
El govern de Manresa ha treballat aquest dimarts 6 de desembre, Dia de la Constitució, no ben bé com un dia normal, ja que l'Ajuntament no ha obert portes, però sí per avançar temes pendents en l'agenda de cada una de les regidories. Així ho han fet també una desena llarga de municipis del Bages i el Moianès, on governs o regidors han anat a treballar. La mesura, en tots els casos, no ha afectat el cos de funcionaris o de treballadors públics, que han treballat, els que els tocava, com qualsevol dia festiu.

Al migdia, a Manresa, un centenar de persones s'han aplegat a la Plaça Major per acompanyar l'alcalde, Valentí Junyent, i la majoria de regidors del govern, en la lectura del manifest impulsat per l'Associació de Municipis per la Independència que qualifica la Constitució com a "una presó per a la democràcia" i que el seu text acaba "essent utilitzat com a Codi Penal" per investigar càrrecs electes que permeten el debat sobre el procés sobiranista. 

La convocatòria a estat aprofitada pel president de l'ANC de Manresa, Josep Emili Puig, per recordar que el proper 16 e desembre a partir de 2/4 de 8 del matí sortiran autobusos des de Manresa per donar suport a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la seva declaració davant del TSJC com a investigada per desobediència.

Tot l'acte ha estat seguit, a una distància prudencial, pel president i portaveu del grup municipal del PSC, Felip González. "Si el govern de la meva ciutat fa una declaració institucional, prefereixo escoltar en primera persona què dirà", ha assegurat.

Per una altra part, l'Ajuntament de Santpedor ha celebrat un ple extraordinari en que han debatut una moció de l'ANC. El grup municipal de PM, associat al PSC, ha estat l'únic absent a la sessió. Al matí el govern ha treballat els pressupostos de 2017.

I a Mura, malgrat que el govern no ha treballat, els regidors d'ERC sí que ho han fet.
 

Regidors del ple de l'Ajuntament de Santpedor, aquest dimarts Foto: AjStp