El ple de Súria aprova un pressupost de 7 milions d'euros

Significa gairebé un 8% més que el pressupost de 2015

Redacció
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 20:01h
El ple municipal de Súria va aprovar per 8 vots a favor (CiU, ERC i aiS) i 5 vots en contra (GIIS i PSC) el pressupost general per a l'exercici de 2017 en la seva darrera sessió, que va tenir caràcter extraordinari. El nou pressupost municipal està situat en 7.064.969 euros (+7,99%).

Com en anys anteriors, l'elaboració del nou pressupost municipal s'ha vist condicionada per un marc normatiu estatal molt restrictiu, per la necessitat de donar resposta a les obligacions socials sobrevingudes per la crisi i per la reducció de les transferències de la Generalitat per a programes socials, educatius i d'inversió.

En aquest sentit, els principals objectius econòmics del nou pressupost consisteixen en mantenir l'equilibri i la solvència econòmica de l'Ajuntament per tal d'assegurar el pagament als proveïdors en un termini de trenta dies, garantir la disponibilitat de recursos i la sostenibilitat dels comptes municipals a mig i llarg termini, disposar de prou recursos per tenir capacitat d'inversió, absorbir parcialment l'impacte de la disminució d'ingressos de la Generalitat i preservar el patrimoni municipal amb el màxim rendiment social i econòmic.

Els principals objectius estratègics del pressupost municipal per a 2017 són els següents:

- Serveis a les persones. Manteniment dels serveis bàsics, principalment en educació i serveis socials, assegurant-ne l'oferta i la qualitat. Les partides de l'àrea de Benestar Social i Sanitat s'incrementen un 30% i es mantenen les aportacions als centres formatius municipals (Escola Bressol Petit Estel, Escola de Música i Escola de Formació d'Adults). També es manté l'aportació municipal al programa de lleure infantil El Juliol tot ho vol.

- Promoció econòmica. Estímuls a l'activitat econòmica i ajuts a la creació de llocs de treball. Les partides de l'àrea de Promoció Econòmica augmenten un 35%. Es mantenen les aportacions a l'àrea de Turisme, que organitza la Fira Medieval d'Oficis.

- Equipaments municipals. Construcció de nous equipaments municipals i manteniment dels actuals. Les actuacions previstes en matèria d'equipaments són els següents: instal·lació d'una caldera de biomassa i xarxa de calor per a edificis municipals, reparació de la coberta de l'església del Roser, depuració d'aigües residuals del barri de Fusteret i el polígon industrial de La Pobla, i construcció de vestidors per a les pistes de pàdel. També es preveu continuar la urbanització del carrer Sant Sebastià (tercera fase) i la remodelació de les piscines municipals (segona fase).

- Via pública i entorn. Es mantenen les aportacions a l'àrea de Via Pública per a la conservació en condicions adients de carrers, barris, espais urbans, espais naturals i equipaments a través de la despesa corrent. També es portaran a terme actuacions de manteniment i neteja del riu Cardener i es posarà en marxa una campanya de control dels excrements dels gossos a la via pública.

- Col·laboració amb els barris. S'hi inclou una partida de 107.000 euros en
concepte de pressupostos participatius amb els barris.

El ple municipal també va aprovar per unanimitat el text refós de la modificació puntual número 13 de les Normes Subsidiàries de Planejament, en l'àmbit de Cal Jover.
Arxivat a