Fent País, l'única caixa regal del país amb activitats de lleure per a famílies

La caixa, creada per una cooperativa manresana, va néixer l'any 2013 i, des de llavors, ja ha venut més de 20.000 capses que han generat reserves per un valor econòmic superior als 2 milions

Un grup d'amics durant les visites guiades per les oliveres de Migjorn
Un grup d'amics durant les visites guiades per les oliveres de Migjorn | Estefania Escolà
Estefania Escolà
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:59h
Enfangar-se als arrossars del Delta de l'Ebre, pasturar ovelles, fer formatge, o dormir en un refugi de muntanya. Aquestes són algunes de les 65 propostes que s'inclouen en la nova caixa regal que ha creat la cooperativa manresana Fent País per a les famílies. Un dels seus cofundadors, Nil Camprubí, ha explicat a l'ACN que han decidit llançar aquest producte perquè en aquest moment hi ha un nínxol de mercat i per continuar completant l'oferta, ja que aquesta caixa se suma a les quatre que ja té la cooperativa amb experiències per a parelles. Fent País va néixer ara fa tres anys i, des de llavors, ha venut més de 20.000 caixes que han generat reserves per un volum econòmic superior als 2 milions d'euros. Enguany, la cooperativa preveu augmentar la facturació un 35% respecte de l'any passat.

"Pensem que és important fer pedagogia amb la canalla i que entenguin que, més enllà del parc temàtic o d'anar a disparar boles de pintura, hi ha altres experiències educatives i divertides que valen molt la pena". Amb aquest objectiu, la cooperativa manresana Fent País ha creat una caixa regal per a famílies amb infants d'edats compreses entre els 5 i els 14 anys. Es tracta de l'única caixa regal que hi ha a al país amb activitats de lleure per a les famílies. 

La particularitat d'aqueta cooperativa és que totes les activitats que s'inclouen en les seves caixes regal es poden fer a Catalunya i, a més, tal com ha explicat Camprubí, darrere de cada experiència hi ha un per què. "Nosaltres no treballem amb cadenes d'hotels ni amb grans restaurants, sempre anem a buscar la petita empresa que intenta fer les coses bé i que genera riquesa al seu entorn", ha afegit. Així, totes les empreses que participen a Fent País signen un protocol de compromís econòmic, ambiental i social. 

Més de 20.000 caixes regal venudes

La cooperativa manresana va néixer ara fa tres anys i, des de llavors, ja ha venut més de 20.000 caixes regal que han generat reserves per un valor econòmic superior als 2 milions d'euros. Enguany, la cooperativa preveu augmentar la facturació un 35% respecte de l'any passat. Les capses es poden trobar en més de 300 punts de venda. 

Recuperar la corbella, una de les experiències

Una de les activitats que s'inclouen en aquesta caixa regal dedicada a les famílies és una visita, un tast i una passejada per les oliveres de Migjorn. Una empresa oleícola situada a Castelladral (Navàs, Bages) que treballa per recuperar la corbella, una varietat autòctona del Bages que fins fa pocs anys es trobava en estat d'abandó i en risc d'extinció, però que gràcies a l'aposta de diversos pagesos de la Vall del Cardener s'està recuperant per a l'elaboració d'un oli de qualitat.