La mala defensa de l'ICL Manresa ho posa fàcil a l'Unicaja (70-89)

L'ICL Manresa continua amb la seva mala ratxa de derrotes
L'ICL Manresa continua amb la seva mala ratxa de derrotes | J. Alberch
04 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:40h
L'ICL Manresa ni tan sols ha competit en aquesta ocasió. Una defensa molt tova ha posat les coses massa fàcils a un Unicaja de Màlaga ja de per sí ple de figures. Queda encara molta lliga però en aquests moments es fa molt difícil trobar un argument per creure en aquest equip. Per no funcionar, fins i tot el marcador electrònic s'ha quedat a les fosques uns minuts. Els canvis a la plantilla ja no poden esperar més si es volen conservar un mínim d'opcions. La pancarta "Together we can" que ha mostrat l'afició no ha estat profètica. Abans de començar el partit, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'equip brasiler de Chapecoense.

Lluís Costa, Scott Suggs, Pere Tomàs, Marjan Çakarun i Joe Trapani han format el quintet inicial de l'ICL Manresa. Per part malaguenya, han sortit de començament Oliver Lafayette, Jamar Smith, Carlos Suárez, Adam Wazcynski i Hamady Ndiaye. Trapani ha aconseguit els primers punts de l'equip bagenc després d'un tap antireglamentari de l'Unicaja de Màlaga. Els de Joan Plaza han volgut marcar diferències ben aviat i s'han escapat amb un 0-8. Tomàs ha sumat cinc punts seguits per acostar l'ICL Manresa. Però ha estat un petit oasi enmig del gran domini dels andalusos. Un parcial de 2-12 obligava Ibon Navarro a demanar el seu primer temps mort (9-20, minut 6). La interrupció no ha servit per canviar una dinàmica que afavoria jugada rere jugada a l'Unicaja. I encara sort que al darrer atac, Kyle Fogg ha errat de forma incomprensible quan encarava sol la cistella manresana (16-31, minut 10). Passaven els minuts i les sensacions no milloraven. Alberto Díez s'inflava a fer punts gràcies a la passivitat de la defensa manresana. Amb un triple canvi, que ha donat entrada a Costa, Suggs i Trapani, l'ICL Manresa aconseguia un parcial de 6-0 al seu favor. Una esmaixada plena de ràbia de Trapani ha semblat despertar l'equip. Lamentablement, aquesta alegria ha durat poc. Excepte uns pocs minuts, la defensa local seguia sent inexistent. Dues cistelles de Suárez donaven una màxima renda als visitants, reduïda per una darrer triple de Petar Aranitovic (36-50, descans).

Si algú creia que els catorze punts de diferència eren remuntables s'ha despertat en un tres i no res. Un 0-9 trencava el partit d'una forma definitiva. La defensa manresana seguia sense existir. I anotar costava una barbaritat. L'aturada del marcador ha aturat també la tempesta malaguenya. El públic s'ho agafava amb filosofia davant les nul·les expectatives que hi havia a la pista. Aranitovic ha tret l'amor propi per sumar vuit punts seguits que "arreglaven" el marcador (52-73, minut 30). El darrer quart ha estat un pur tràmit que ha tingut dues utilitats. En primer lloc, el Nou Congost ha vist jugar com a visitant Juan José García, l'any passat integrant de l'ICL Manresa. I la segona fixar el marcador final. L'Unicaja tampoc ha volgut fer massa sang més. A més, els bagencs també han augmentat el seu encert. Musli cometia la seva cinquena personal i rebia l'ovació de la seva antiga afició al crit d'MVP. Finalment, la diferència no ha estat tan gran com es podia preveure durant molta estona. Un 70-89 final que, evidentment, no és cap consol.

La derrota manté l'ICL Manresa a la cua de la classificació amb una sola victòria. Setmana a setmana la classificació es complica cada vegada més. Aquesta jornada, rivals com Tecnyconta Saragossa, Río Natuta Monbús i Movistar Estudiantes han sumat. El proper rival dels manresans serà el Montakit Fuenlabrada. Un partit on el triomf bagenc comença a ser urgent. Es disputarà a dos quarts d'una del proper diumenge.