El PP proposa «la gratuïtat de la C-16» mentre no es desdobli la C-55

Alberto Villagrasa critica "l'obsessió de la Generalitat a reclamar les millores de les carreteres que depenen de l'Estat, quan són les que depenen de la Generalitat i les diputacions les més accidents acumulen"

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:09h
Alberto Villagrasa en una imatge d'arxiu
Alberto Villagrasa en una imatge d'arxiu | PP
El diputat del PP al Parlament de Catalunya, Alberto Villagrasa, ha reclamat aquest dijous al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que "desdobli la C-55". En aquest sentit, ha manifestat que "l'índex d'accidents en aquesta carretera és prou preocupant com perquè s'actuï ja, a més dels embussos diaris".

Per aquest motiu, el diputat del PPC ha proposat a més del desdoblament "la gratuïtat de la C-16 per a turismes mentre es millora la C-55". Encara Villagrasa ha manifestat que "la Generalitat no li interessa desdoblar C-55 perquè suposaria perdre usuaris per la C-16 i això comportaria pagar una indemnització superior a 30 milions d'euros que paga actualment a la concessionària".

Així mateix, Alberto Villagrasa ha denunciat que "entre els trams de carreteres de més perillositat, una gran part depenen o són de titularitat de la Generalitat", així ho reflecteix l'estudi EURORAP amb la participació del RACC, Servei Català de Trànsit, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. El diputat del PPC ha explicat que dels 10 trams amb més risc d'accidentalitat 4 són de titularitat de la Generalitat, 5 de la diputació i un de l'Estat ".

Finalment, Alberto Villagrasa ha criticat "l'obsessió de la Generalitat a reclamar les millores de les carreteres que depenen de l'Estat, quan són les que depenen de la Generalitat i les diputacions les més accidents acumulen". En aquest sentit, ha manifestat que "les carreteres que depenen de la Diputació de Barcelona" són les que tenen major índex d'accidents de Catalunya "segons l'informe EURORAP. "Digueu-li a la senyora Conesa, aquesta defensora de les estelades al seu municipi, que actuï i millori les carreteres que depenen de la Diputació" ha afegit.