Una veïna de Sant Fruitós i un home búlgar són les víctimes mortals de l'accident a l'eix diagonal

Cada un d'ells es trobava a una de les furgonetes que han impactat primer | El turisme implicat en l'accident hi ha impactat posteriorment i el seu conductor ha resultat ferit lleu

Estat en que han quedat el turisme i les dues furgonetes
Estat en que han quedat el turisme i les dues furgonetes | Edu Font / CanalTaronja
Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat el 02 de desembre a les 14:16h
Una santfruitosenca, Pilar Pintó Serra, i un home de nacionalitat búlgara són les víctimes mortals de l'accident de trànsit que ha tingut lloc aquest dijous quan passaven 10 minuts de les 6 del matí entre dues furgonetes i un turisme a l'eix diagonal C-37. Pintó, de 47 anys, ocupava una de les furgonetes amb la que feia transport de premsa, i l'altra víctima, un home de nacionalitat búlgara era a l'altra. Es dóna el cas que el germà de la víctima, Xavier Pintó, també va morir d'accident fa més de 20 anys. El conductor del turisme, que hi ha impactat posteriorment, ha resultat ferit lleu. Quan els Bombers han aconseguit treure els cossos de l'interior dels vehicles, ja havien mort.

El sinistre s'ha produït a l'alçada del quilòmetre 91 de la C-37 quan passaven uns deu minuts de les sis del matí, en el terme de Sant Salvador de Guardiola, molt a prop del canvi de terme amb Manresa.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, en el moment de l'accident hi havia una boira molt espessa i l'asfalt molt humit, dos factors que s'apunten com la causa de l'accident. Dues de les furgonetes implicades, on viatjaven les dues víctimes mortals, han xocat frontalment i posteriorment una tercera els ha aconseguit esquivar. A continuació, però, un turisme no les ha pogut evitar i ha xocat contra les dues primeres, amb el resultat d'un ferit lleu. Posteriorment, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha atribuït a la boira l'accident.

Una de les furgonetes que han topat primer és de matrícula búlgara mentre l'altra portava plaques espanyoles. El punt de la C-37 on s'ha produït el sinistre és un tram considerat perillós, amb un carril per sentit i on també hi ha un pas elevat. 

Com a conseqüència de l'accident, la via s’ha hagut de tallada fins a les 11:50 hores i s'han fet desviaments per Sant Salvador de Guardiola cap a la C-37z i també s'ha tallat l'accés de la C-25 en sentit sud per enllaçar amb la carretera afectada. 

Fins al lloc de l'accident, s'hi han desplaçat nou patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.