Navarcles habilitarà l'Auditori Agustí Soler i Mas per a fer-hi enterraments civils

La proposta, presentada per la CUP en el ple d'aquest passat dimarts, va ser aprovada gairebé per unanimitat, amb una abstenció per part d'una regidora del PDECat

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:22h
El Teatre Auditori Agustí Soler i Mas serà l'espai que a partir d'ara podran fer servir els navarclins fer fer cerimònies d'enterraments civils. Aquesta és la proposta que va presentar la CUP al ple del passat dimarts 29 de novembre i que va ser aprovada gairebé per unanimitat amb el vot a favor de tots els regidors excepte el d'una regidora del PDECat que es va abstenir. 

La proposta en concret preveu fer una adaptació de la normativa del teatre per tal de poder acollir cerimònies d'enterrament civil i una taxa idèntica a la que actualment cobra l'església per l'ús de l'espai. La proposta també inclou fer difusió d'aquesta nova possibilitat entre la ciutadania i l'emplaçament a Àltima, la funerària que actualment gestiona el tanatori públic de Navarcles, perquè informi als seus clients d'aquesta nova opció. 

El ple també va acordar elaborar un petit guió per a fer cerimònies laiques en valorar-se que, al ser un fenomen força minoritari, no hi ha encara un ritual estandarditzat i això en podria dificultar la popularització.

La moció presentada per la CUP també incloïa un punt on es donava suport institucional al Consell Comarcal del Bages perquè encarregués l'estudi de viabilitat econòmica i jurídica per crear una empres pública de serveis funeraris a què es va comprometre el darrer Consell d'Alcaldes i el reforç de la campanya de difusió que anualment es fa de l'Associació Funerària de Navarcles com una alternativa molt més econòmica i popular a les assegurances de vida que comercialitzen les grans asseguradores.

Aquesta proposta s'inclou en el marc de la campanya comarcal que està fent la CUP per reivindicar uns serveis funeraris públics i a preus populars.