La Fira de Sant Andreu omplirà d'artesania i comerç el centre de Manresa

Tindrà lloc aquest diumenge i suposarà l'obertura de la campanya de Nadal a la ciutat

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:06h
La Fira de Sant Andreu tornarà a Manresa aquest diumenge
La Fira de Sant Andreu tornarà a Manresa aquest diumenge | Sussi Garcia
L'emblemàtica Fira de Andreu omplirà els carrers més cèntrics de la capital de Bages aquest diumenge 4 de desembre. Durant tot el dia, un total de 109 parades es repartiran pel passeig Pere III (des de la Benplantada i fins a la Sant Domènec) per oferir als consumidors un ventall de productes que tindran com a denominador comú l'artesania i la qualitat. A més, i a banda de les paradetes que hi haurà al Passeig, també estaran obertes gairebé totes le botigues del carrer Guimerà, que aprofitaran per a començar la campanya comercial d'aquest Nadal.

Com a complement de la Fira i com ja va sent una tradició des de fa alguns anys, la Plaça Sant Domènec serà l'escenari gastronòmic de la fira, amb diversos Food Trucks. El menjar i el bon beure també tindran un paper important al carrer Sant Joan Baptista La Salle, que acollirà, des de les dotze del migdia i fins a dos quarts de nou del vespre, la sisena Mostra del Vi Novell, en la qual es podran degustar les principals novetats de vins novells, així com també tastar altres productes dels cellers assistents, provinents de diferents DO.

Per altra banda, i pensant amb els més petits, hi haurà inflables a la Muralla del Carme i es duran a terme passejades amb poni que sortiran des de Crist Rei i faran un recorregut pel passeig Pere III. A Crist Rei també hi haurà la tradicional tómbola solidària que recaptarà fons per a La Marató de TV3 i s'hi col·locaran diverses parades d'entitats de la ciutat. Al carrer Guimerà, a més, es durà a terme una trobada de puntaires.

Primera Fira de Sant Andreu amb pista de gel

Aquest 2016 serà el primer any en el qual la Sant Domènec, a banda d'acollir parades gastronòmiques, també serà l'escenari de la pista de gel, que es va inaugurar el passat 26 de novembre. Es tracta d'una iniciativa impulsada per tots els comerços manresans adherits a la campanya "Nadalant", que, impulsada per la UBIC i amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, pretén dinamitzar el comerç durant les festes nadalenques. Segons va manifestar el regidor de Comerç i Mercats del consistori de la capital del Bages, Jaume Arnau, la pista de gel tindrà continuïtat en els pròxims anys.

Afectacions en el trànsit

El trànsit es veurà afectat durant la Fira de Sant Andreu. Tant dissabte com diumenge, doncs, es tallarà el pas de vehicles a diversos carrers de la ciutat. Un fet que també farà variar els recorreguts del transport públic.

Així doncs, dissabte, de cinc de la tarda fins les deu del vespre, i diumenge, de deu del matí fins les deu del vespre, es tallarà la circulació a la Carretera del Pont de Vilomara entre els carrers Forneria i Viladordis, a causa de la fira d'atraccions.
D'altra banda, diumenge, des de les deu del matí i fins les deu del vespre es tancarà la circulació al passeig Pere III, sentit centre (tallat a l'alçada del carrer Primer de Maig); el carrer Guimerà (des de Crist Rei i fins la Muralla de Sant Domènec); carrer Sant Josep; carrer Primer de Maig; carrer Camps i Fabrés, i carrer Font del Gat.

Igualment, el mateix diumenge, la parada de taxis es traslladarà al carrer Circumval·lació, entre els carrers Puigterrà i Era del Firmat.

Pel que fa al servei de transport públic, la línia 1 del bus (Balconada) desviarà, tant dissabte com diumenge, el seu recorregut cap a la carretera de Vic per accedir als carrers Gaudí, Viladordis, Sant Cristòfol i Maria Aurèlia Capmany, continuant el seu trajecte habitual pel carrer Sant Blai. És per aquesta raó que se suprimiran les parades de la Forneria, Roger de Flor i Joan Amades i se'n habilitaran al carrer Gaudí i al Mercat de la Sagrada Família.

Diumenge, el recorregut Mion-La Parada variarà el seu itinerari i accedirà per l'Avinguda de les Bases de Manresa a través de la carretera de Santpedor i la Plaça de la Creu. A partir de llavors, farà el seu recorregut habitual passant pels carrers Barcelona, Bruc, Era de l'Esquerra, carretera Cardona i Muralla. Les parades que se suprimiran en aquesta ruta seran la de Valentí Almirall, la de la Plaça Mallorca, la de l'Estació d'autobusos, la de la Ben Plantada, la de la Plaça Espanya i la del carrer Guimerà. Se'n habilitaran a la plaça de la Creu, a l'institut Lacetània, al Centre Hospitalari i als carrers Barcelona, Ginjoler i Era de l'Esquerra.

A les parades afectades així com a l'interior dels vehicles s'hi col·locaran rètols de forma molt visible per tal d'informar dels canvis.

Pel que fa al transport públic interurbà, la parada de la Plaça Espanya, restarà suprimida el dissabte 3 de desembre a partir de les cinc de la tarda i el diumenge 4, tot el dia. És per aquest motiu que totes les línies regulars que hi realitzen parada habitual durant aquests dies només tindran parada a l'Estació d'autobusos.