El govern explica al Consell de Ciutat el Pla de Govern i el pressupost participatiu

El 12è Plenari del Consell de Ciutat es va celebrar dimarts a l'Ateneu les Bases

Plenari el Consell de Ciutat, aquest dimarts a l'Ateneu les Bases
Plenari el Consell de Ciutat, aquest dimarts a l'Ateneu les Bases | AjM
Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:21h
El 12è plenari del Consell de Ciutat, que va tenir lloc dimarts al vespre a l'auditori de l'Ateneu Les Bases, va tenir com a punts principals la presentació del document del Pla de Govern 2016-2019 i la nova edició del procés de pressupost participatiu.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va ser l'encarregat de presentar el resultat el Pla de Govern 2016-2019, una part important del qual s'ha elaborat a partir de sessions de participació, presencials i per Internet. Tal com va explicar l'alcalde, el document inicial que es va començar a discutir constava de 224 mesures. En els diàlegs participatius, que van incloure 17 sessions, amb 255 participants, es van recollir 229 propostes ciutadanes. D'aquestes, 142 s'han acceptat (118 totalment i 24 parcialment). El document final consta de 291 mesures i serà consultable a partir d'aquest dijous a través de la pàgina web municipal (www.manresa.cat). Aquest és el document que va presentar l'alcalde amb tota la informació. 

El pla és el resultat del procés participatiu que va servir per recollir les aportacions de la ciutadania. El mes de juny passat es van iniciar diversos Diàlegs, sessions sobre els diversos àmbits, en què la ciutadania que hi tenia interès va poder participar, alhora que es van posar en marxa canals de participació a través de la xarxa.

En el segon punt de l'ordre del dia, Mireia Estefanell, primera tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica i de Participació, va presentar la nova edició del procés de pressupost participatiu per a l'any 2017, que ja té obert el termini de presentació de propostes. El plenari es va cloure amb un torn obert de paraules. Aquests fets han comportat que la CUP consideri que el govern municipal aprofita el Consell per fer propaganda i que ICV lamenti que es consideri aquest òrgan com a un pur tràmit.

El Consell de Ciutat de Manresa és un òrgan que està format pels membres dels Consells de Districte, un representant de cadascun dels Consells Sectorials, així com dels diferents agents socials: empresaris, comerciants, col·legis professionals, representants d'altres administracions públiques, partits polítics amb representació a l'Ajuntament i sindicats.