Critiquen que la manresana Mútuacat es defineixi com a «catalanista»

El digital Crónica Política destaca que la societat té "un servei propi d'assessorament lingüístic que té cura pel correcte ús del català"

Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:10h
Mútuacat -esquerra- recollint el seu Premi Pimes de Pimec
Mútuacat -esquerra- recollint el seu Premi Pimes de Pimec | Pimec
Que la mútua manresana Mútuacat es defineixi com a "catalanista" ha merescut un article sencer del digital Crónica Política, que destaca que la societat s'ofereixi als clients com a una defensora de la "cultura i les tradicions de Catalunya", així com del català com a "vehicle integrador de la societat".

L'article destaca que la societat va néixer el 1969 com a Mútua Manresana i que l'11 de setembre de 2015 va decidir rebatejar-se com a Mútuacat, fruit del seu "compromís amb Catalunya". També destaca que un dels seus eslògans és "Cuidem de la teva salut, cuidem del teu país".

Tot i que l'article és molt curós a l'hora de fer valoracions subjectives de la mútua, destaca que l'empresa garanteix que "els teus diners es queden a casa", malgrat que ofereixen cobertura a tot l'Estat. La societat "nacionalista", segueixen, compta "amb un servei propi d'assessorament que té cura pel correcte ús del català", tant és així, destaquen, que va rebre el premi Pime a la Qualitat Lingüística de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L'article també destaca que el seu director general, Ricard Macià, va assegurar en una entrevista al diari Ara que "les mutualitats estem preparades per ser una estructura d'Estat més".