Els empresaris de Bufalvent reclamen millores a l'accés a la C-55 en sentit nord

Aquest dimarts s'ha celebrat una reunió amb tots els agents implicats per traslladar a la Generalitat i a l'Ajuntament les seves peticions

Accés a la C-55 des del polígon de Bufalvent
Accés a la C-55 des del polígon de Bufalvent | AEB
Redacció
29 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:19h
L'Associació d'Empresaris de Bufalvent s'ha reunit aquest dimarts amb diversos agents per tractar la millora del accés a la C-55 des del polígon en sentit nord a la via. Els empresaris han convidat a la reunió als agents implicats com a usuaris habituals de la zona sud-oest de Manresa, on es concentren diversos sectors que aglutinen un volum molt considerable de vehicles.

En representació del Govern hi ha assistit la delegada Laura Vilagrà, per part de l'Ajuntament de Manresa, els regidor Marc Aloy i Olga Sanchez, també el president de la Cambra de Comerç de Manresa Pere Casals, el Director d'Interior de la Catalunya Central Eduard Freixedes, el president de l'Associació de Veïns de Cal Gravat Antoni Erro, la Cap d'Infraestructures d'Althaia Carme Carmona, el President i la Vicepresidenta de l'Associació d'Empresaris de Trullols Xavier Padró i Rosaura Querol, i el president, vicepresident i secretari de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, Joan Llansó, Lluís Lázaro i Salvador Seriols.

L'Associació ha presentat al Govern i a l'Ajuntament de Manresa diverses consideracions sobre l'accés, com la falta de carril d'acceleració a la C-55 fet que comporta que el Cediu el Pas que hi ha per a la incorporació a la via sigui, a la pràctica un Stop. També s'han referit al fet de la falta de visibilitat a l'hora d'entrar a la C-55 que provoca accidents, que encara que siguin de poca transcendència, siguin diaris. També les importants retencions que es generen sobretot en hores puntes i els caps de setmana, que fa que els serveis d'emergència hi tinguin un accés molt dificultós i que els conductors tinguin percepció d'inseguretat.

També s'ha exposat que després de la transformació de la C-55 en una via de dos carrils en tot el tram, l'accés és encara més complicat degut a que abans el carril per a vehicles lents, que finalitzava a pocs metres feia funció de carril d'acceleració, mentre que ara s'utilitzen tots dos i a molta més velocitat. 

El president de la Cambra ha reiterat la necessitat de buscar una solució a curt termini per aquest accés que no pot esperar a que es prenguin d'altres decisions, per fer més efectiva la reducció dels transit a la C-55. El Regidor d'Urbanisme Marc Aloy ha expressat que la construcció del tram de 500 metres que falten per unir l'Avinguda dels països Catalans amb el carrer Viladordis, també seria un factor que reduiria els usuaris en aquest punt i ha emplaçat als empresaris dels Trullols a parlar d'aquest tema en un altre trobada.

Finalment la Delegada del Govern Laurà Vilagrà ha indicat que havia comprès perfectament la petició que sorgia fruit de unió dels diferents afectats i que traslladaria als responsables tota la informació i la necessitat de buscar una solució per aquest accés important per Bufalvent, pels altres agents de la zona... però també per Manresa i la Comarca.