Un manresà de 32 anys mor en un accident entre tres camions a la Catalunya Nord

La víctima, Gerard Terra, fill de la coneguda Llibreria Terra, conduïa un camió de transport d'olis de cuina quan es va veure implicat en el xoc

Imatge de l'accident entre els tres camions (en petit, Gerard Terra)
Imatge de l'accident entre els tres camions (en petit, Gerard Terra) | Michel Perpignan Clementz/L'Indépendant
28 de novembre del 2016
Actualitzat el 30 de novembre a les 19:03h
El manresà Gerard Terra, de 32 anys, ha mort aquesta nit de diumenge en un accident entre tres camions que va tingut lloc a l'A9 francesa, en el terme municipal del Voló, a la comarca nord-catalana del Rosselló, molt a prop del pas fronterer del Pertús.

Conductor d'un camió de transport d'olis de cuina de l'empresa Josa Trans-Aliment, Terra es va veure implicat en un greu accident entre tres camions sobre les 11 de la nit, i va quedar atrapat a la cabina on va morir abans que pogués ser alliberat pels Bombers, segons informa el diari L'Indépendant. D'acord amb informació preliminar, la cabina va ser aixafada entre el remolc i el camió que el va precedir. Un altre dels conductors implicats en l'accident ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a un hospital de Ceret.

Degut a l'accident, gran part de la càrrega d'oli va vessar a la calçada, el que ha fet requerir la intervenció d'una cèl·lula de prevenció de riscos tecnològics per netejar-ho. L'accident ha provocat importants retencions a l'A9. Aquest dilluns al matí, el cos del manresà es trobava a la Jonquera tot esperant poder ser traslladat a la capital del Bages.

Gerard Terra treballava en l'empresa de venda d'olis des de feia pocs mesos. A Manresa havia tingut un establiment de restauració, però és principalment conegut per ser fill de Llibreria Terra, a la prolongació del carrer Guimerà.