La UCFR del Bages presenta l'obra de teatre social «Antirumors»

Ho farà aquest divendres, a les vuit del vespre, a l'Ateneu La Sèquia

Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:43h
Aquest divendres 2 de desembre l'entitat Unitat contra el Feixisme i el Racisme al Bages (UCFR) presentarà l'obra teatral "Antirumors", a les vuit del vespre a l'Ateneu La Sèquia.

Es tracta d'una proposta que s'emmarca dins l'anomenat Teatre Social, un gènere artístic que utilitza tècniques teatrals per a la visibilització, reflexió i resolució de conflictes socials. També es fa servir per a ajudar a buscar solucions en conflictes interpersonals i amb col·lectius en risc d'exclusió. Per dur a terme l'obra s'utilitzarà el mètode del Teatre de l'Oprimit, que pretén transformar l'espectador en protagonista de l'acció dramàtica. Així doncs, en cada seqüència que es dugui a terme, els personatges de l'obra es trobaran en una situació de conflicte i amb la interacció i col·laboració del públic provaran diferents alternatives de resolució.

La UCFR ha realitzat un taller durant els dissabtes del mes de novembre per a la creació del grup de teatre que interpretarà les diferents escenes de la vida quotidiana que es podran observar a l'escenari. La proposta, segons el grup és "no pas oferir solucions si no, més aviat, provocar en el públic emocions i despertar el sentit crític sobre els rumors que es propaguen sobre les persones migrades en diferents espais de la vida quotidiana".

Un cop sembrada la llavor, la idea del grup és obrir-se a més persones i poder realitzar noves propostes de tallers en el futur.