Dijous arriba a Manresa la presentació del llibre dels Micropobles de Marc Serena

"Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits" és un llibre que ha portat al periodista manresà i al fotògraf Edu Bayer a recórrer Catalunya durant set mesos, a través dels municipis de menys de 500 habitants

Edu Bayer i Marc Serena, autors del llibre sobre els Micropobles
Edu Bayer i Marc Serena, autors del llibre sobre els Micropobles | Microcatalunya
Redacció
27 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:37h
Als anys 70, la col·lecció de llibres Catalunya visió va retratar el teixit físic i humà de Catalunya. La majoria de volums van ser fets a quatre mans, per l'escriptor Josep Vallverdú i el fotògraf Ton Sirera. Gairebé 50 anys després, es presenta Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits, un llibre que ha portat al periodista manresà Marc Serena i al fotògraf Edu Bayer a recórrer Catalunya durant set mesos, a través dels municipis de menys de 500 habitants. La primera presentació es farà dijous (19.30h) al nou espai que Òmnium Cultural ha obert al carrer Sobrerroca 38 de Manresa, organitzada per Amics de la UNESCO de Manresa.

En l'acte hi participarà Josep Vallverdú, un dels grans noms de les lletres catalanes i autor del clàssic de la literatura infantil Rovelló. Es projectaran alguna de les imatges en blanc i negre dels viatges que va fer amb Ton Sirera, ara que els llibres d'aquella col·lecció costen de trobar. També es llegiran unes paraules del seu biògraf, l'escriptor manresà Josep Maria Aloy, que no podrà assistir a l'acte per motius de salut.

Presentant pel periodista Joan Piqué, a l'acte també hi seran Marc Serena i Edu Bayer, els autors del llibre Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits, que van recórrer 14.000 quilòmetres i una vuitantena de micropobles catalans, diversos de la Catalunya Central.

Aquest és el tercer llibre del manresà Marc Serena, després de La volta dels 25 (2011) que es va publicar en cinc idiomes i que va tenir un gran èxit a l'Àsia, i Això no és africà! (2013), que el va portar creuar el continent africà de nord a sud. Recentment ha codirigit el llargmetratge documental Tchindas (2015), emès per la televisió pública dels Estats Units i nominat als Oscars del cinema africà.

El llibre de Microcatalunya està publicat per Edicions Sidillà i compta amb fotografies d'Edu Bayer, fotoperiodista barceloní que publica de manera habitual a les principals capçaleres del món.

El projecte va néixer a partir del web Microcatalunya.cat que és una base dades dels 332 micropobles que hi ha a Catalunya.