Els actes contra la violència de gènere comencen a Súria amb xerrada, exposició i ioga

Sessió de ioga, dins del programa d'actes de la Setmana contra la violència de gènere
Sessió de ioga, dins del programa d'actes de la Setmana contra la violència de gènere | AjSú
Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:48h
La Setmana contra la violència de gènere ha començat a Súria amb una sessió de ioga, una xerrada sobre la comunicació no violenta i una exposició a la Biblioteca Pública. El programa d'actes continuarà aquest divendres 25 de novembre amb la presentació de tres projectes i accions promogudes per adolescents i joves de la vila, i la representació de l'obra de teatre El diari de Martina.

L'organització de la Setmana és a càrrec de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament, amb el suport del Consell Comarcal del Bages, el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages, l'Escola Municipal de Formació d'Adults, el Casal de Joves, l'Escola Municipal de Música, la Biblioteca Pública, el Centre Obert El Brot, l'institut Mig-Món, el Casal de la Dona, la Societat Atlètica de Súria (SAS), la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de les Dones.

Prop d'una trentena de persones van assistir a la xerrada sobre la comunicació no violenta, que va tenir lloc dijous 24 de novembre al saló de sessions de la Casa de la Vila. El tema va ser desenvolupat per la pedagoga Antònia Capdevila.

La conferenciant va explicar que els conflictes són inevitables en qualsevol tipus de societat, però que es pot aprendre d'aquestes situacions conflictives "si les sabem gestionar correctament" de forma no agressiva.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, per convidar tothom als propers actes de la Setmana.

Aquest divendres 25 de novembre, la primera activitat serà la presentació dels projectes i accions impulsades per adolescents i joves de la vila, i que inclourà la lectura d'un manifest de rebuig a la violència. Aquest acte tindrà lloc a les 17.00 h al saló de sessions de la Casa de la Vila.

La representació de l'obra El diari de Martina començarà a les 20.30 h a la sala d'actes de la Residència Bell Repòs. Hi haurà un servei de transport per a les persones amb problemes de mobilitat, que sortirà de l'estació d'autobusos a partir de les 19.30 h.

Aquest servei també funcionarà per traslladar les persones usuàries des de la Residència Bell Repòs fins a l'estació d'autobusos, després de l'obra.

La Setmana contra la violència de gènere va començar amb una sessió de ioga al pavelló municipal d'esports, a càrrec de la professora Carme Soto. El programa acabarà aquest dissabte 26 de novembre amb la xerrada L'alimentació de les emocions i l'acte d'adhesió al Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.

Coincidint amb el desenvolupament de la Setmana, la Biblioteca Pública acull la mostra A prop de tothom, amb llibres contra la violència de gènere. D'altra banda, l'Ajuntament ha posat un llaç solidari a la façana principal de la Casa de la Vila com a símbol d'adhesió al Dia Internacional.
Arxivat a