Comencen les votacions del Pressupost Participatiu de Sant Joan de Vilatorrada

Els veïns poden triar 5 de les 18 propostes finalistes

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:31h
Del 25 de novembre al 4 de desembre, els veïns i veïnes dels sectors Llobet, Palillo i Torrent del Canigó poden votar cinc de les 18 propostes finals que han resultat del Pressupost Participatiu de Sant Joan de Vilatorrada. Les votacions es poden fer per via telemàtica i al Casal de Barri del Parc Llobet. 

La convocatòria de Pressupostos Participatius –pionera a Sant Joan de Vilatorrada- impulsada des del passat mes d'octubre per la Regidoria de Participació Ciutadana encara ja la seva recta final. Del divendres 25 de novembre fins al diumenge 4 de desembre, els veïns i veïnes del sectors Llobet, Palillo i Torrent del Canigó ja poden votar les propostes finalistes del Pressupost Participatiu 2016. 

Qui pot votar?

Totes les persones que en data 17 de novembre de 2016 tenien 16 anys o més i estan empadronades a les seccions 2 i 6 de Sant Joan de Vilatorrada, que es correspon als sectors Llobet, Palillo i Torrent del Canigó. Cada veí podrà votar un màxim de cinc propostes entre les 18 finalistes. 

On puc votar?

- Via internet, omplint el formulari que trobareu al web participa.santjoanvilatorrada.cat 
- Al Casal de Barri del Parc Llobet: els dies 29 de novembre i 1 de desembre entre les 16:30 h. i les 18:30 h. 

Quines propostes han estat admeses?

Durant el període de recollida de propostes (del 17 al 30 d'octubre del 2016) la ciutadania va presentar 29 suggeriments i l'Ajuntament n'ha acceptat un total de 18 (82,66%). Un 10,34% de les propostes ciutadanes no s'han inclòs en el llistat final perquè no eren competència de l'Ajuntament o no eren viables tècnicament. Mentrestant, algunes propostes (6,90%) s'han unificat perquè eren iguals o molt similars a d'altres ja fetes o perquè ja s'estan executant o es preveu executar-les a curt termini. 

Quines propostes es duran a terme?

El consistori ha fet una reserva en el pressupost municipal de 2016 de 90.000€ perquè la ciutadania decideixi a quins projectes per als sectors Llobet, Palillo i Avinguda Torrent del Canigó els vol destinar. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades del 25 de novembre al 4 de desembre (fins a un límit de 90.000€) per tal que ja es puguin començar a realitzar enguany i s'acabin durant el 2017.